zanim włożysz tu kaskę to dobrze poczytaj o tym właścicielu jakim jest Pan Mirgos. Stracić łatwo a zarobić lub odrobić będzie trudno. Uwierz bądź też sprawdź skąd ta firma się wywodzi, jakie miasto i weź na rozum firmy tj. optimus, milagros no i powiązania z kolegą Maciejem N.
MIRBUD S.A. rozbuduje fabrykę KONGSKILDE w Kutnie…
Konsorcjum: MIRBUD S.A. i „FAMBUD Jerzy Pietrzak” sp. z o.o. wygrało przetarg na rozbudowę kompleksu produkcyjno-magazynowego wraz z zapleczem socjalno-biurowym firmy Kongskilde Polska sp. z o.o. w Kutnie, przy ul.Metalowej.
W ramach inwestycji powstanie zespół obiektów o łącznej powierzchni użytkowej 14.381m2.MIRBUD S.A. wygrał przetarg ogłoszony przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad na budowę skrzyżowania drogi krajowej nr 14 (ul. Prymasowska) z drogą powiatową (ul. Jana Pawła II) w Łowiczu.
Prace o wartości 7.000.000 złotych, przy sprzyjających warunkach atmosferycznych potrwają 5 miesięcy.
Kontrakt przewiduje budowę ronda wraz z drogami dojazdowymi. Umowa obejmuje także przebudowę towarzyszącej infrastruktury komunalnej.
Informacja z dnia: 09.10.2008 Ciekawa spolka oprocz developerki zajmuje sie budowa drog i co najwazniejsze wygrywa przetargi.Pozdrawiam
Kolo tak poprawilem sie .Widze ze Ty chociaz wiesz co sie szykuje.Dalsze kontrakty przed nami a jak kupia firme drogowa to inwestorom oczy wyjda .pozdrawiam
KolegoCot2 akurat inwestujac w spolki najpierw wszystko sprawdzam i ta tez sprawdzilem.Piszac o niej nie naklaniam Cie do kupna ale zwracam uwage ze warto sie nia zainteresowac.Wybor nalezy do kazdego z osobna .Poczytaj o ostatnich poczynaniach spolki-wygranych kontraktach i utworzeniu spolki corki.Wtedy polemizuj.pozdrawiam
Pisalem duzo wczesniej ale kazdy jest kowalem swego losu.Piszac tutaj nie nakazuje kupna lub sprzedazy ale przeanalizowanie poszczegolnych firm.Duzo powaznych inwestorow jest na urlopach ale gdy wroca na pewno beda chcieli miec te akcje w swoim portfelu.pozdrawiam
Widac bylo na fixingu ze ktos sie nakarmil w czasie sesji i na koncowce nie skupil podazy na 2,5 .Jest to spolka ktora w dlugim terminie pojdzie w gore i to duzo.Ostrzegam jednak przed korekta ktora jest nieunikniona .Czy nastapi juz jutro -mysle ze bedzie raczej sesyjna.Jak wroca grube ryby z pewnoscia lykna niemaly pakiecik tego waloru.pozdrawiam
Najwiekszym akcjonariuszem jest Jerzy Mirgos posiadajacy 84,87 % akcji -pozostale akcje sa w rekach 62 akcjonariuszy nazwiska nie znane.Dlatego dzisiaj walczono o akcje.Skierniewicka spolka widac dobrze zyjaca z wladzami miasta--wygrywa sporo miejscowych przetargow.Spolka corka zajmujaca sie developerka.Modernizacja rond, drog, budowa hal sportowych chec przejecia firmy zajmujacej sie budowa drog.Podtrzymanie tegorocznych przychodow mimo zlej koniunktury developerskiej.To tylko krotkie informacje.pozdrawiam
Kris ile wpakowałeś w tę spółkę że taki aktywny jestes? Będzie ok ale po co się tak spinasz? ja mam bardzo mały pakiecik tak porostu dla próby a Ty ile koła wpakowałeś?
Mam tego troche ale przeczytaj od samego poczatku od wczoraj moje spostrzezenia.Nikogo nie namawiam do kupna lecz warto przeanalizowac ta spolke.Bardzo dobre uklady z Miastem w Skierniewicach-BUDOWNICTWO PRZEMYSLOWE-BUDOWNICTWO MIESZKANIOWE-OBIEKTY UZYTECZNOSCI PUBLICZNEJ-INZYNIERIA DROGOWA-STABILIZACJA GRUNTU-USLUGI SPRZETEM -do tego chec przejecia spolki drogowej.Podtrzymanie prognozy zysku na 2008 rok--przeciez mamy kryzys a zyski duze.Widac firma dobrze zarzadzana i wygrywa duzo przetargow.Ja juz mam duzy zysk jak bym teraz sprzedal.Jednak trzymam dlugoterminowo.Grubasy wroca z nart po nowym roku i wejda w ta spolke.pozdrawiam
Tak jak przewidywalem Wiekszosc iwestorow bedzie chciala miec Mirbud w swoim portfelu w przyszlym roku.Grubasy na nartach jak wroca i zaczna kupowac to za 3 zlote bedzie ciezko kupic.pozdrawiam
Tegoroczna prognoza zysku ok 15 mln podtrzymana a wiec gdzie tu kryzys.Podpisane kontrakty na przyszly rok to 50% dochodow 2008 roku.Gdy poprawi sie koniunktura gieldowa bedzie to perelka GPW.pozdrawiam
Jeszcze nic nie kumacie.Wasza sprawa.Przed chwila ktos skupil 3400 po co pewnie bedziecie pisac ze to spekula.Kazdy jest kowalem swego losu.Juz niedlugo 10 zlotych.Pozdrawiam
Re4 ile ja mam papieru to moja sprawa a ze zainteresowanie spolka bedzie coraz wieksze to sie przekonasz juz w nadchodzacym tygodniu.Natomiast co do wyceny spolki to nie zgaduj zgadula.Mam ja kupiona w bardzo dobrej cenie i to nie malo.Wielu z Was gra zarabiajac pare groszy. Wiem ze Mirbud podskoczy wysoko i obecna cena mnie nie interesuje.Akcji w obrocie jest bardzo malo i jezeli do tego dolaczy spekula to moze byc drugi Gant.pozdrawiam
Wszyscy podniecaja sie IMMOEAST a najbardziej sklonny do wzrostow bedzie Mirbud.Moge z kazdym ktory nie zna spolki polemizowac na temat wzrostow i dlaczego bedzie rosl.Tutaj nie jest potrzebna zadana analiza gdyz spolka tyle co weszla na GPW .Co do IMMO to powiem Wam tyle.Kurs sterowany jest pomiedzy Austria i naszym GPW.Najbardziej zarabiaja Ci ludzie ktorzy sa bezposrednio wtajemniczeni.Duzo osob ubiera sie na gorce i pozniej czeka na odrobienie strat.Papier ten po uksztaltowaniu sie w spolce wszystkiego pojdzie w gore ----oczywiscie jest zanizony .Na dzien dzisiejszy wygrywa Arbitraz.Czesc inwestorow wykorzystuje ogolne zainteresowanie spolka na forach i ze spekula ciagna kurs do gory azeby ubrac niedoswiadczonych graczy.Sam mam IMMO w swoim portfelu ale nie przezywam spadkow ani wzrostow gdyz tak bedzie dopoki sytuacja w spolce sie nie unormuje.Przestrzegam jednak przed hura optimizmem.Nie dajcie sie ubierac.Ogolna sytuaja miedzynarodowa powoli sie stabilizuje a wiec mozemy spodziewac sie efektu stycznia czyli wzrostow.Nie naganiam do kupna MIRBUDU ale pisze jeszcze raz przeanalizujcie ta spolke.Dodam tylko jedno kontrakty juz maja podpisane na 2009 rok a zyski z nich to 50% dochodow 2008 roku.Moim skromnym zdaniem to bedzie perelka 2009 roku.Decyzje co do kupna lub sprzedazy jakichkolwiek akcji podejmujcie sami.pozdrawiam
Bardzo madra polityka zarzadu Mirbud i ekspansja na pomorze ----------MIRBUD S.A. kupił na Helu kolejną działkę, leżącą w bezpośrednim sąsiedztwie, należących już do spółki gruntów. Dzięki tej transakcji spółka dysponuje w chwili obecnej nieruchomością o pow. prawie 0,5 ha, na której planuje wybudować nowoczesny zespół mieszkaniowy. Atutem tego zakupu jest położenie działki – około 300m od morza.
Jerzy Mirgos -dyrektor zarządzający MIRBUD S.A. uzasadniając decyzje spółki o inwestowaniu w tym rejonie kraju podkreśla, że Pomorze jest bardzo interesującym miejscem pod katem inwestycyjnym, gdyż popyt na atrakcyjne mieszkania jest tam wciąż duży. Nie ukrywa, że spółka kończy prace nad ofertą luksusowych mieszkań, które ma nadzieję spotkają się z dużym zainteresowaniem ze strony klientów. Dyrektor Mirgos zapewnia, że planowana inwestycja na Helu będzie łączyć w sobie nowoczesność, komfort i spokój sprzyjający odpoczynkowi nad polskim morzem.
Rozpoczęcie inwestycji planowane jest jeszcze w tym roku. Szczegóły oferty przedstawimy Państwu wkrótce. ----------CZYM JESZCZE POTRAFIA ZASKOCZYC ----szczegoly wkrotce.pozdrawiam