Witam Wszystkich, przed nami nowy tydzień, w poprzednim w połowie mieliśmy "uderzenie: popytu" i udało się tydzień zamknąć zdecydowanie powyżej poprzedniego zamknięcia. Obroty jednak nie były zdecydowanie większe, do tego mamy w tym tygodniu zmiany serii na wszystkich praktycznie rynkach. Może być ciekawie jak zwykle... Dzisiaj Azja ma wolne, dlatego dzisiejszy dzień może być taki na "przeczekanie".... Imo zaraz po rolce lub możliwe ,że przed siła z naszego rynku wyparuje...Zobaczymy... Życzę tylko zyskownych zagrań, powodzenia Wszystkim:)
7777 co by nie mówić to Ty jesteś pechowy gość dla wzrostów. Czasem się długo nie pojawiasz a jak się wzrost zaczyna to nagle wyskakujesz z TKM i się sypie ;-) Może jak ja napszę TKM to to szczęście przyniesie ?
Usd pokazuje kierunek 1600 dziś może być
TKM to takie nagrzewania bykòw jak jest ciężko:) przeważnie w krytycznych momentach dlatego tak często to sygnał przyszłej porażki ale też czasem dużego pozytywnego ruchu jak tym razem
W piątek na początku był sygnał TKM i zapowiedź otwarcia dziś tłuką:)
Patrząc wprost na otoczenie to powinniśmy być już ponad 1550 ale... - jesteśmy po mocnym wzroście to cofka się należała ale trzeba by opanować sytuacje przez jakieś 1,5 godzinki i ruszyć znów na 1550 choć tam ma jakieś wątpliwości że może nie być tak z tym prosto i chwili na to trzeba - tydzień rozliczenia to zawsze niepewność co chcą na koniec rozegrać
Kat76, zgadzam się. Z kresek mi tak samo wychodzi.
Natomiast mam pytanie do Kolegi zalmic:
Dnia 2022-09-09 o godz. 13:39 zalmic napisał(a): > close na 1536 IMO :)
Skąd Ty to wiedziałeś? Na jakiej podstawie tak trafnie przewidziałeś piątkowy close? Przecież żadnej kreski tam nie było. Chodziło o te świeczki z 31.08?
Ears, kreska jest kreską:) to jest dobre : https://stooq.pl/n/?f=1509047 jak nie będzie reklam to będą oszczędności ale tylko dla tego co je zlecał, dworce, koeje, lotniska stracą...
Dnia 2022-09-12 o godz. 12:11 kat76 napisał(a): > Ears, kreska jest kreską:) > to jest dobre : > https://stooq.pl/n/?f=1509047 > jak nie będzie reklam to będą oszczędności ale tylko dla tego co je zlecał, dworce, koeje, lotniska stracą...
Można się śmiać, ale przynajmniej jakieś działania prooszczędnościowe są podejmowane. U nas cisza. "Wungiel bedzie" i tyle... Żadnych kampanii społecznych typu "oszczędzaj prąd", "korzystaj z transportu zbiorowego", "przykręć kaloryfery"... Wolę dmuchać, nomen omen, na zimne, niż z "synowcem na czele i jakoś to będzie"...
Parę punktów uszczknąłem, ale bardzo symbolicznym wolumenem. Dosłownie pojedyncze kontrakty. Obiecałem sobie, że w tym tygodniu, przy wymianie serii, nie wchodzę odważnie.
Dnia 2022-09-12 o godz. 14:41 ravcio napisał(a): > Hm.... gdzie są wszyscy twardziele z forum że co chwila ktoś piszę że nie gra ?
Gdzie twardziele, to nie wiem... Ale chyba rozsądnie jest być ostrożnym... Ja wskoczyłem w S (średnia 1550) i była to przedwczesna decyzja... Liczę na wyjście bez strat...
Ja brałem 2x S-ki dzisiaj. Na poziomie 1555 (licząc na zejście do 1530), potem dobrałem po 1554. Nie chcieli zejść, więc wyzerowałem na 1550. Strasznie sztucznie to wygląda, choć, patrząc na wolumen na serii U w dniu dzisiejszym, przewala się tego papiera... Seria U+Z to już 2 mld obroty w tej chwili...