• Od poniedziałku zrzucam :) Autor: kenobi [88.156.212.*]
    Jak na Arenie średnia zakupu 32 gr. 380k akcji :). Śmiało kupujcie bo zawsze jak zrzucę (np. Letus, KKH, BPC, BLT, SIN) To jeszcze ze dwa razy rośnie..
    ---
    Zysków wszystkim życzę - Jacek
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: kenobi [88.156.212.*]
    A za 2 lata ~40 gr na kursie. Widzieliście pewnie na goworku opinie, biada oj biada..
    Wskazówka cofa się:
    https://akn.pl/clock2.svg
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: ~obserwator [195.242.138.*]
    Naganiają bo już nigdy nie zejdą z haka Kenobi i będą dyndać, masz rację spółka się zwija i każdy o tym wie. A nagonka co najwyżej przyspieszy jutrzejszy zjazd..
    Ostatnio tak strzygę na Are, wcześniej na Letusie i KKH (TGS). Nie zejdą już z haczyka, będą dyndać latami. Widzieliście te przerwy w elektronice. Leżą i kwiczą! Empirio!
    Do ilu zrzucasz Kenobi? Jak myślisz gdzie się kurs zatrzyma? Sprawdzałeś głębokość rynku?
    Jutro -6 %, ale za już przyszły rok grosze, wzbiorę fale - będzie Panika, a jest okazja to upchać bo nagania ktoś kto już dynda na haczyku.. Obserwator, my się znamy z PKPC? Nie Ty pisałeś na 167?
    Tak, to ja, miałeś oczywiście racje na cargo, spadło i bardzo Ci jestem wdzięczny to samo z allegro widziałem, że grałeś w kanale i ostrzegałeś. Wywalę jutro pkc-em poltronika bo mam i tak spory zysk, pytanie jak tam teraz tak się źle dzieje, czy warto bedzie wchodzić ponownie? Wyczyszczą spółkę z kasy i jak zawsze leszcz zostanie wykarmiony pustym papierem
    Nie warto, leszcz naiwny jak piszesz nakarmi się, a po Nas tylko mięta.
    To już było do przewidzenia jak zrobili redukcje, że spółka się zwija - czytałeś?
    gowork.pl/opinie_czytaj,219949
    Popatrz sobie, masakra, a na FB były napisał co tam wyrabiają z ksiegowością. Podrasowali raporty pod wywałkę i teraz szukają wełniane istoty by ostrzyc, ale czy znajdą? Wątpie. Trochę hordy zbieracko-łowieckiej czeka z zakupem, tyle, że jak zobaczą pikowanie kursu to zaraz uciekną. Leszcz też teraz nie taki durny i na byle przynęte się nie daje złowić
    Ten co wisi na haczyku naganiał po kilku spółkach bankierowych, ale wszędzie usuwają.
    Brał w lipcu po 1.6+. Liczy, jeszcze że zjedzie, ale już jutro będzie paniczne cięcie strat. Tu nie ma płynności to pospolite "truchło" ze śmietnika NC. Ja to zbierałem je lata temu za grosze w myśl koncepcji poppera. Wiele tych śmieci Soboloewski uśmiercił, przez zakręcenie kurka, ale rok temu jak index bił rekordy poupychałem większość no i kilka kk PLN do przodu :). Nie spiesz się z odbieraniem śmieciucha, wyczekaj kilka m-cy
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: ~Mat [83.26.211.*]
    hahaha

opinie na gowork? Większe ścierwo niż bankier, i to jeszcze z przed roku! Gdzie kurs był wtedy a gdzie jest teraz pokazuje że w spółce wszystko jest w najlepszym porządku. Ale każdy by chciał leżeć i dostawać za to pieniądze.

A teraz zyski nie adekwatne do kapitalizacji a perspektywy jeszcze lepsze. Ale ja chętnie wasze akcyjki przytule :)

To Cie Kenobi wykarmi, jak połowę NC. Na arenie jak zaczął zrzut to końca nie widać, oj leszcze, leszcze, nawet nie widzicie tego, że ta spółka najlepsze ma za sobą. Zobacz na konkurencje detalistow od luximy i luga i komu oni oraz kiedy te akcje opchną jak nie teraz? Panika i zjazd w najbliższym tyg. jak nic
    Spokojnie sobie będę wychodził jak na Are. Kurs oczywiście zdołuję, ale mam do końca roku sporo czasu, a i zysk gigantyczy bo 500%. Niech średnio będzie 250% to i tak opłacało się lata temu zbierać. Ważne bym te akcje uplasował :)
    Letusa jak wywaliłem za 1kk po 10 zł to nakreśliłem świeczkę, ale dobił do 20 zł. Potem spadł na 1zł+. I tak oczywiście został. To obserwator będzie tak samo, za rok na groszach i ktoś tam zrobi "rapete papete pstryk" Osieckiej
    Ja mam 30k tego trefnego waloru. Wywale z rana z Tobą Kenobi. Myślę, że jednak ci naganiacze (raczej to jedna osoba) to dyndacz typu kilka tys akcji max. Rynek zawsze reaguje przeciwnie do woli, zostaje kwestia gdzie się to zatrzyma. Moja średnia trochę ponad 80 gr. Sporo wyżej niż Twoja
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: ~Krisof [37.225.94.*]
    Tak ja pisze Mat ja się przyłączam po wasze akcje

Oraz dzieki za info ze zamierzacie sprzedać
    Zapraszam, całą taczkę mam, nie widzę lepszej okazji do wyjścia jak na ATH (chciałbym)
    Nie twierdzę, że chwilowo wzrośnie, ale za rok oj biada.. Poczytaj tamte co pisałem jak sterowałem :)
    No i lux, to zysk będziesz miał 50%+. Taką ilość jutro pomieścisz, a może ktoś faktycznie zakupi i a się ubrać to podsypię więcej towaru. Spokojnie, wykarmili się na tamtych to i tu pożrą, a kurs ma mniejsze znaczenie, ważne by ładunek rozładować z zyskiem x-set% i niech sobie potem pompują ile chcą. Kiedyś trzeba zejść ze sceny :)
    2 chętnych tych akcji nie odbierze, tu nie ma płynności, dlatego tylu powiesili
    Coś tam zawsze pożrą, jak znam życie to najlepszych moment do rozdania ciepłych paltek. Potem jak spółkę zniosą na noszach będą jęki empirystów, które tak dobrze znam z BML. Tam też swój pik zrzuciłem elegancko, i na PDZ. Poltronik się mocno skurczył i w przyszłym roku dywidendy już nie będzie, oby nie wpadł wcześniej w tarapaty bo jeszcze sporo tego truchła mi zostało. Wykarmię tu spokojnie 30-u leszczy
    Tu niedawno było 11 akcji obrotu, ładnie potopili, nie wiem czy damy radę wyjść bo kto niby odbierze. Naganiają gdyż sami nie mogą zejść
    Obserwator, to, że to śmieć wie każy, ale jest okazja właśnie teraz wyjść nawet jak kurs zleci do dolnych widełek to coś tam uplasujesz. Ja brałem skrajine tanio i lata teu, więc w DIV mi się spółka zwróciłą, ale taki APS, mimo, że mam średnią niższą niż DIV też nie mogę sprzedać, w PAZ są moje akcje powystawiane i zero. Tak jest na NC, są czasami okazje 1000% zarobku i trzeba wiać, a potem niech sobie gang świeżaków harcuje i nawzajem tratuje. Na Arenie też tak wierzyli i co zrobiłem z kursem? Zobacz arkusz jak duszę 100-ki leszczy.. A mistrzostwo to zagrałem na Letusie :-)))
    ---
    Pozdr - Jacek
    Bierz ode mnie w pakietówce za 400k ci puszcze 380 tys akcji. 167@wp.pl, napisz!
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: ~Qgen [94.130.38.*]
    Łańcuchy dostaw pozrywane, niezła wtopa się tu szykuje a naganiający już płacze i pęta się po forach bo widzi brak płynności i możliwości sprzedaży ale decydujcie sami
    Qgen Ty tutaj? Mam pytanie jak mnie znajdujesz gdzie postuję?. Skąd wiedziałeś o allegro np.? Nie ma w bankierzy obserwacji nicku, a jest postu więc albo to przypadek, albo wertujesz wszystkie spółki? Spamowali tym śmieciem na pkpc, ale tam JzG poczyścił spamera, na innych też mycą te bzdury. Tu od tych ledów jest gorzej w finansach i jak mają zrobić skok na główny, jak tam ludzie poredukowani do maksimum i fikcja handlowa, a papier jak wiesz przyjmie wiele..
    Pozdr - gen. Obi-Wan Kenobi
    Ostatnie lata handel z chińczykami kwitł , ten rok faktycznie zapowiada się na stratach, jak jutro pójdzie p***a to leszczyna tego nie dźwignie. Qgen jak czytam bez akcji i wieszczy krach ogólnoświatowy. Kto wie czy nie ma racji?, kiedyś musi przyjść
    Ostatnio pisałem Qgenowi, że na bessę jeszcze nie czas, bynajmniej wskaźnikowo, oecd cli, znowu na mocnym plusie, a w US wydatki na infra. Zatem o duże spółki nie ma się co martwić. To subiektywna ocena, natomiast pomiotło jakim jest poltronik jest zbyt małe by traktować go poważnie. Dlatego mogę kursem sobie robić co chcę, oczywiście w granicach prawa. Dystrybucja z zyskiem kilkaset % to przyjemna czynność, a wisielec naganiający imionami chyba robi w gacie bo czuje, że został tu na zawsze i przy zejściu będzie dyndał, a wiatr mu powiewał :)
    Dostrzegli Cię Kenobi, bo już piszą. Łamiesz im szyk panie Jacku z grochowa. Sam jestem ciekaw jak się to skończy, a kiedy tak się zwinęli z rynku, że tylu tu powiesili?
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: jacek_z_grochowa [88.156.212.*]
    To samo pisali na Letusie jak im palta poubierałem na szczycie. Jako Jacek_z_Grochowa, identyczna gadka i ten sam scenariusz. Chyba Ci nie muszę wyjaśniać jak się to skończy. Wywal pomiotło i wróć za rok ja kurs będzie dyszał i długi zapukają od podłogi
    ---
    Pozdr - Jacek (vel. Kenobi)
    Lubię ten Twój nick, trochę się z pewną zupą kojarzy i SQPR-em na nc
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: jacek_z_grochowa [88.156.212.*]
    Kenobi to stary nick jeszcze z czasów many.pl. Na potrzeby sagi grozy. Przyda im się i tu. Większość młodych, popedałują na glovo i odrobią straty, oduczą się przy okazji kupowania gdy trzeba sprzedawać :-)))
    Glovo! To było dobre!
    Młodzi są i naiwni, dzieci hossy, pretensje rodzą się jak już nie widzą możliwości zejścia i dyndają na wahadełku fuko - od ściany do ściany. Powiesiłem na kilkunastu spółkach, sterowałem ok. 50-ma. Wpisz w gogle Jacek_z_Grochowa forum bankier lub forum parkiet i tam zobaczysz kto miał akcje pozbierane na dnie, ale chyba to już wiesz..
    Szacun!. Ja jestem od 2015, w sumie dziecko hossy, ale w covidzie sobie poradziłem jak tylko we włoszech zaczęło być głośno. Obecnie mam ponad 130% zysku na akcjach i póki co jeszcze trzymam, a te z małych nie będę ryzykował. NC spada z 500 pkt i może zleci na nowe dno jak przyjdzie tylko bessa
    W moim przypadku jest tak jak pisałem na forum pkpc, średnia 1/4 wieku to 7,2 % bo inaczej prowadzi się duży stosunkowo kapitał, a inaczej portfele poniżej 1kk. Moc % skłądanego daje zysk, stąd nawet hipotetycznie gdyby się znalazł ktokolwiek, kto będzie tę spółkę pompował, ja będę czynił dystrybucję bo jestem tu potwornie zarobiony. A steruję jeszcze na PDZ i ICPD, na tej ostatniej to zrzut spowodowałby spadek na 10 gr..
    Czytam te Twoje historyczne wpisy z 2011 r. i filozofie Sorosa o popperyzmie, faktycznie, skoro takie spółki nie splajtowały i dały się kupić za grosze oraz wypracować zysk to trzeba go realizować. Sam jestem ciekaw czy jutro da się jeszcze wyjść. Coś czuję się zrzut będzie konkretny :(
    To nie tak do końca. Spółki śmieciowe w myśl koncepcji poppera miły intratną zdolność przetrwania w bessie, a zatem potencjalnie mogły generować zyski w hossie. Nie trzeba ich realizować i ja uważam, że zrobię tu inteligentną dystrybucję, jak ktoś podbije to zasypię, jak zrzucę to się podstawię by wycisnąć jak najwięcej - zobacz co pisałem na ARE - potwierdzone screnami lub na IZS.
    Nie musisz się bać bo 30k uplasujesz i masz najlepszy czas ku temu, gdyś ktoś się ubrał na już wychodząc z jakiejś inwestycji. Więc tego kogoś małego spokojnie powiesisz na haku. Ja co najwyżej stan zatwierdzę :-)))
    ---
    Pozdr. J.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.68.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Stań z boku i zobacz jak leszcza wykarmię na górce :)))
    Oni sami juz wiedzą bo dobrze mnie znają na NC, efekt jest taki, że większego gracza-sternika tu nie spotkałem, a przynajmniej na spółkach sprzed 10 lat. Najgorsza jest ta płynność
    @Kenobi chyba popsułeś plany nagonki bo Twój wątek się wyróżnia i jakością i liczbą komentarzy. Mam pytanie, skoro prowadzą kreatywną księgowość i przyszłość zapowiada się marnie są w stanie sprzedać spółkę komuś większemu z branży?
    Czy ja im popsułem, tu sprawa jest bardziej skomplikowana. Po śmierci Artura Gryckiewicz-Leszczyszyn'a akcje zostały przeniesione i od tego czasu ludzi z firmy zaczęli odchodzić. Patrząc na trend, daję spółce max dwa w porywach trzy lata i to dyskontuje rynek. A przy okazji jest teraz najlepsza możliwość uplasowania większych pakietów, więc należy to uczynić bo potem koniec będzie dramatyczny, choć z drugiej storny leszczyna ma tu przysłowiowe waciki, po kilka, może kilkanaście tys zł.
    ---
    Pozdr - JAcek
    Moderator bezwględny dla trolli. Kasuje od razu. Faktycznie może tak być jak piszesz, widzę, że jest 3-ci kolega co będzie zrzucał, ciekawe ile ma. Da się to sprawdzić na otwarciu tzn. głębokość do ile spadnie jak np. wyrzucone zostanie 200k?
    Widzę "obserwator", że się boisz. Sprawdzę rano, myślę, że 200k dałoby spadek na ok 80 gr, a zatem mamy widły. Lepiej schodzić schodkami i przekładać vide ARE - zobacz jak tam ich prowadzę od 9 zł (a jeszcze ze 2 3 mc-e potrwa). Oczywiście ja mam tu bezpieczną syt. gdy w praktyce mam en pakiet za free i mogę sobie pozwolić na wypełnienie tabula rasy notowaniami takimi jak chcę. Truchełko jest mikre, zatem wyjść trzeba póki można, jak nie będzie popytu to świat się nie zawali. Wisielców jest tu sporo bo kupowali 500% wyżej niż ja..
    ---
    Pozdr. J.
    Trochę się martwię, chciałbym jednak zarobić, a dolne widły by mi zdjęły prawie cały zysk :(
    Nie jestem zawodowcem, idzie mi nieźle, ale nie na tyle by samemu mieć jakikolwiek wpływ
    Rozumiem, ale nic Ci nie pomogę, jak zwykle sesja pokaże czy pojawi się jakakolwiek płynność. Mnie ten poziom bardzo odpowiada i widzę szansę na wyjście - chociaż na ICPD trzeba było kurs położyć o 500% by móc mienić się kwitem
  • Re: Od poniedziałku zrzucam :) Autor: ~Qgen [94.130.38.*]
    @Kenobi takich spółek gdzie nie sposób zejść z haczyka będzie więcej naotwierali rachunków przez ostatnie dwa lata kupujac nie wiadomo do konca co a potem mamy gromade wisielców. Giełda to nie koncert zyczen, tym bardziej ta mniej regulowana.
    cały NC z niewielkimi wyjątkami z tego słynie
    "Obserwator" spójrz na te schody. Tak jest na NC, nogi sobie można połamać, ale jak prowadzisz i wiesz jak to robić to zarobisz krocie:
    https://akn.pl/scenka.svg
    Wektorowa grafika, ładnie to wygląda na martwym forum :)
[x]
POLTRONIC 0,00% 0,66 2025-11-19 10:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.