Dzięki za link, czasem tam zaglądam, ale ten wpis przeoczyłam. Wg mnie ruch w dół na EURUSD trochę za mały był. Pasuje mi zaliczenie najpierw co najmniej strefy 1.14-1.137 i wtedy już może być w górę - tak to widzę. Ale spierać się nie będę, zwłaszcza z profesjonalistami, bo zwykle to ja się mylę.
Dolar jest potężną walutą, wsperaną dodatkowo siłą ognia największych na świecie i najnowocześniejszych lotniskowców i podwodnych okrętów o napędzie atomowym. Każdy z nich jest w stanie znieść z powierzchni ziemi dwudziestomilionowe miasto. Każdy z nich na gwizdek może wstrzymać żegługę na dowolnym akwenie i zamknąć dowolną przestrzeń powietrzną. Euro to przy dolarze zwykły kawałek papieru.
To euro traci na wartości w stosunku do dolara. Pandemia sprawiła, że wielu z nas wątpiło w siłę USD, ale musimy zgodzić się, że zawsze odbijał się mocniej.
Mam duże wątpliwości co do tego, powinien dynamicznie odbijać się od tego poziomu. Wygląda na to, ze dotknie 3,96 albo pójdzie tak jak twierdzą niektrzy na 3,80.
Nie znam się kompletnie na tych sprawach :) ale mam część zarobków co miesiąc w USD. Nie potrzebuję ich wymieniać na PLN, ale no właśnie co zrobić teraz? Przegapiłem 4,10zł a przynajmniej część chyba warto było wtedy sprzedać. Co prognozujecie na ten rok? A może jednak wyzbyć się zapasów teraz, bo poleci w dół?
Ogólnie będzie się wahał 3,90 - 4,10. Raz RPP podniesie stopy, raz FED i tyle w sumie. Teraz Glapa zaczął gadać o mocnej złotówce to złotówka się umocniła itd.
trudno powiedzieć ;-) myślę że dolar poleci , widac dzis bylo jak dolar byl vczy jeszcze jest napompowany, byle jakies domysły po konferencji EBC i leci jak wodospad , kiepsko to wrózy. myślę ze jedynie konflikt na ukrainie jakby wybuchł to dolar pojdzie do góry kosztem eur, inaczej to bardojest prawdopodobne ze jutro 1.15, i kolejne tygodnie coraz wyżej .
Nie martw się, cena dolara może wkrótce wzrosnąć, ale ważne jest również, aby zapobiec dużym stratom. Dlatego upewnij się, że wdrożyłeś stop loss na właściwym poziomie.
Myślę, że bardzo trudno jest powiedzieć, że w przyszłości dolar straci na wartości, ponieważ cała światowa gospodarka opiera się na dolarze. Ze względu na długoterminową hegemonię dolara trudno będzie go zastąpić inną walutą.
Nie, dolary były jedną z najsilniejszych walut, tak, ich wartość może czasami spadać, ale zawsze się odbija, więc staraj się nie wyciągać pochopnych wniosków bez zastanowienia i trochę poczekać.
Bardzo zabawnie słyszeć. Wygląda to bardzo ciężko, dolar jest podstawą światowej gospodarki. Handluj bez takich plotek, ponieważ to tylko zdemoralizuje cię jako tradera.
Nawet nie myśl o sprzedawaniu dolarów teraz. Jego wartość nieznacznie spada, ale nigdy nie jest na dole i zawsze można zarobić wysokie zyski. Trzymaj teraz i zachowaj je, zamiast sprzedawać.
Bez szans. Dolar zawsze się odbije, nawet jeśli od czasu do czasu spadnie na wartości. Będąc największą walutą rezerwową świata, zawsze możemy liczyć na to, że dolar amerykański będzie silny nawet w czasach kryzysu.
Wydaje się to bardzo niemożliwe, ponieważ cały świat jest zależny od dolarów w handlu. Co więcej, żadna inna waluta nie ma takiej samej gwarancji bezpieczeństwa czy stabilności na rynku.
Myślę, że dolar na pewno się odbije, niezależnie od tego, jak bardzo spadnie. Wciąż jest walutą rezerwową świata i nie ma wątpliwości, że dolar ma moc wprawiania świata w ruch. Tak więc strata dolara nie jest możliwa.
Kiedy rynek spada, tracimy wszelką nadzieję. Ale czy nie powinniśmy pamiętać, że wszystkie waluty będą rosły i spadały. Tak naprawdę nie ma znaczenia, co myślimy ani czego oczekujemy.
Nie, dolar nigdy nie straci na wartości. Pomimo stóp inflacji w USA dolar staje się główną walutą świata. Wzrasta w stosunku do każdej waluty, nawet EUR i GBP.