Śmieszy mnie ta cała giełda jak i te spółki śmieszne. Inwestorzy bez wyobraźni i biznesmeni z jeszcze mniejsza wyobraźnia. Badania dowodzą ze w ciągu siedmiu lat upadnie większość polskich firm i będzie to najfajniejsze chwila w historii polskiego biznesu. W końcu odpadna gowozjady typu Cmx. Zabawa na koszt akcjonariuszy i koszt banków. Fibał kjest taki ze przez takich baranów banki ograniczają finansowanie. Dobre czasy przed nami, czasy prawdziwych przedsiębiorców. I czasy gdzie miejsce robotnika jest na miejscu robotnika. Czytaj udajacym prezesów mówi dziękuję. ;)
beksy jesteści cmx wcale nieżle się trzyma cały czas nie mam strat jest koło złotówki 5 gr do tyłu 5 gr do górki inne spółki są gorsze v zobaczcie petroinvest
Petrolinvest obracał miesięcznie większą kasa niż Cmx w całej karjerze. Nie wiem czy to dobry przykład bo skoro taki gigant leźy, to Cmx-y są wspomnieniem. ;)
Panowie, z moich obserwacji wynika, że warto tylko inwestować jak się bardzo dobrze rozumie sprawozdania finansowe i tylko gdy są badane prze renomowanych audytorów. Gdy Spółka zmienia audytora z BIG4 na innego, to zły znak.
as przyjacielu, complex musi się dźwigać sam i cały czas jest na to szansa. Moim zdaniem nic nie przesądza o bankructwie czy upadłości. Póki co są tylko symptomy wysokiego ryzyka. Takie mam stanowiska od początku do tej chwili. Dajmy czas czasowi.
słusznie pan pisze panie zorientowany ja też uważam że spółka na rynku trzyma się wyjątkowo przyzwoicie krąży koło 1 zl i to jest obiecujące że nie można zarobić ale też stracic a to już jest sukces
Ponieważ Jolanta nie zrozumiała napisze jeszcze raz. Sytuacja Complexu jest bardzo słaba co daje sygnał dużego ryzyka inwestycyjnego
Napisałem że CMX musi podnieść się sam. Oznacza to że nie wolno w żadnym wypadku inwestować w te spółkę dopóki nie pojawi się rokujacy szanse raport finansowy! Spółka nie jest w upadłości póki co, ale nie może już liczyć na finansowanie w strukturach giełdowych jako spółka w najwyższym stopniu ryzyka.
Dnia 2014-01-29 o godz. 16:51 ~Zorientowany napisał(a):
> Ponieważ Jolanta nie zrozumiała napisze jeszcze raz.
> Sytuacja Complexu jest bardzo słaba co daje sygnał dużego
> ryzyka inwestycyjnego
Napisałem że CMX musi podnieść się
> sam. Oznacza to że nie wolno w żadnym wypadku inwestować w
> te spółkę dopóki nie pojawi się rokujacy szanse raport
> finansowy! Spółka nie jest w upadłości póki co, ale nie
> może już liczyć na finansowanie w strukturach giełdowych
> jako spółka w najwyższym stopniu ryzyka.
Jak czytam te twoje bzdury to nie wiem czy się smiać czy płakac. Cały rynek spada, to masz idealny momont na pisanie bzdur odnosnie Complexu. O jakim finansowaniu w strukturach giełdowych piszesz??:))))) Najwyższy stopien ryzyka to Ty masz w swojej głowie człowieku:))) Co do czytania i zrozumienia raportów spółek to nie masz kolego najmniejszego pojęcia. Nawet nie wiesz co to są przepływy pieniężne z działalności operacyjnej. Widzisz jedynie zobowiązania. Ale te przecież ma kazda spółka, więc nie pozostaje Ci nic innego jak oddać swoje oszczednosci na lakate w banku wartą 4 % rocznie:))) Podejrzewam że to i tak dużo jak na twoje możliwości zarabiania puieniędzy:)))
Dnia 2014-01-28 o godz. 20:58 ~Zorientowany napisał(a):
> Petrolinvest obracał miesięcznie większą kasa niż Cmx w
> całej karjerze. Nie wiem czy to dobry przykład bo skoro
> taki gigant leźy, to Cmx-y są wspomnieniem. ;)
Tu po raz kolejny dałeś pokaz wiedzy o rynku kapitałowym :))))) A niby w czym Petrolinwest jest gigantem????:)))))) chyba w drukowaniu nic nie wartych akcji:)))))
P.s Do wszystkich pesymistów (zorientowany, as, egzorcysta )
Na rynkach trwa korekta spadkowa. Za chwilę się skonczy, akcje ruszą w górę, a Wy po raz kolejny będziecie pluć spbie w brodę, ze nie wykorzystaliscie kolejnej szansy na tanie zakupy, albo co gorzej, oddaliście papiery na dole;))
Nie wiem jak As i Egzo, ale ja daje szansę Darosowi. Będzie mógł kupować dużo tanich akcji i dużo zarobić.
daros... mnie się zdaje że powinno cieszyć cie to się teraz dzieje. Idealna okazja do inwestycji, nakupujesz, poczekasz i staniesz się obrzydliwe bogaty. Później wpadniesz na forum pisząc z pozłacanego IPada siedząc w szezlongu na Mauritiusie takie słowa :
"i co frajerzy było nie słuchać zorientowane"
Następnie zbudzisz się w białej pidzamie i szepniesz "panie doktorze, jak tam notowania Cmx, jestem już milionerem?" Pan doktor odpowie, spokojnie Darosie, wszystko jest dobrze, proszę zażyć leki.
Tak, bardzo blisko, jakieś 91 :)))
Panowie, nie wiem skąd pochodzicie, ale ja mieszkam w Łodzi i tu na ulicy wystaczy zapytać kogokolwiek kto współpracował z CX i opinia jest jedna. Banki, dostawcy, pracownicy - wszyscy mówią to samo. Myślę, że jak pojedziecie do Chin i tam zapytacie to opinie będą podobne.
Ja się ewakuowałem i obserwuję z łodzi ratunkowej :)
CX jest świetnym przykładem na to, że nie można robić dobrze wielu rzeczy na raz. Gdyby dalej zajmowali się łożyskami, to ich sytuacja byłaby zupełnie inna. Ale niestety właściciel chciał się zabawić w Jacka Welch'a, tylko, że nieuważnie czytał jego książki.
Trochę ich szkoda, ale myślę, że jeszcze o nich usłyszymy.