Dnia 2021-06-22 o godz. 10:43 ~Mikro napisał(a):
> Rendery z plików graficznych gry. Czyli jest to częścią gry. Poza tym miałem okazję widzieć grę na miejscu i wygląda jak na tych renderach ;)
No nie do końca się zgadzam. Jak poustawiasz kilka modeli 3D na scenie, kamerę i klikniesz Render w Blenderze to nie znaczy, że masz już grę. A to, że to jest zrobione w Unity niczego nie zmienia. Gra to trochę więcej niż kilka luźno rzucony obiektów. Musisz zaprojektować poziomy, questy, napisać dialogi, nagrać głosy postaci, przygotować muzykę i efekty dźwiękowe. Do tego zaprojektować wszystkie mechaniki gry od walki po wieśniaka sikającego za krzakiem. A potem trzeba to jeszcze wszystko zaprogramować i dobrze, żeby błędów dużo nie było.
Pozwól, że pozostanę sceptyczny, dopóki nie zobaczę filmiku z rozgrywki. Bo optymalizację robi się zazwyczaj pod koniec produkcji i te śliczne grafiki, mogą tego procesu nie przetrwać i w gotowym produkcie zamiast zamku zobaczymy pole rzepy.
> Z tego co wiem jedna z najlepszych cosplay robi też główną bohaterkę.
Zupełnie nie wiem co miałeś na myśli tutaj... Przebiera się za nią? Podkłada głos? Użyczyła wizerunku?