Myślę, że drobni mają zdecydowanie więcej niż tajna "grupa".
Nawet informacja Darka, że w GG są ludzie posiadający po 200-400-500 tys. szt akcji powinno sugerować, że plus drobni w ilości ok. 1000 osób akumulują więcej niż 8 mln akcji.
Słusznie Emeryt podkreśla, że spora część "zrzeszonych"-związanych z GG ma znacznie większe pakiety na "boku" niż oficjalnie zadeklarowane w GG.
Analogicznie skoro GG oficjalnie skupia ok. 8mln - to logicznym wydaje się, że min drugie tyle jest "na boku" jej członków.
Sam kiedyś chciałem się związać z GG ale zbyt rygorystycznie podchodzili do ewentualnego zbycia przed czasem oraz potencjalnie niezdobytego "zysku", że nie wstąpiłem w szeregi; nie mniej jednak wspieram finansowo jak bym był ich członkiem, bo mam nadzieję, że zrobią więcej niż każdy z nas z osobna/indywidualnie.
Filozofia Emeryta jest mi bliska, jego wiedza i staż godny pozazdroszczenia, i mam nadzieję, że będzie dostępna i owocna dla nas wszystkich.
Reasumując w "naszych rękach" szacuję, że jest dostępnych ok 20 mln akcji; pozostała ilość może być "pożyczona" na potrzeby "gracza" i innych zainteresowanych.
Pamiętajcie, że Ortex ujawnia fakt pożyczki akcji Energa - nadal nie ma ujawnionej informacji o koszcie/prowizji oraz kto jest klientem.