Cześć Carlos. Wygrałem zakład i „łychę”, że wylecisz z Longterm. Na karuzeli nazwisk jest jeszcze kilka gorących nazwisk. To styl, może jakaś trauma/paranoja, Alberta. Eliminuje wszystkich którzy się wyróżniają. Nie ty pierwszy i nie ostatni.
Do meritum, bo szanuję twój i swój czas. Przeczytałem wszystko, włącznie z komentarzami. Sprawa Longterm u ciebie zamknięta. Dostałeś kilka luźnych propozycji, podano namiary gdzie cię znaleźć. Nic konkretnego.
Mam propozycję. Może już czas przejść na swoje i skupić społeczność wokół siebie?
Proponuję projekt non-profit. Ty dajesz swoją wiedzę za free, czyli to samo co dawałeś do tej pory, ja daję miejsce gdzie będziesz mógł się dzielić tą wiedzą i zbierzesz ludzi w jednym miejscu, a nie będą cię szukać po całym necie.
Myślę, że tylko taki wariant daje jakieś szanse powodzenia i podziałania na większą skalę.
PRZEGLĄD OPCJI: 1. Grupa na FB. Darmowa. Śmietnik, bałagan, ciężko zapanować nad dyskusją. Małe możliwości moderowania, zerowe konfiguracji. W każdej chwili FB może ci dać bana i małe szanse, że go zdejmą.
2. Blog. Dobre rozwiązanie. Od darmowego, po profesjonalny. Uporządkowana treść, komentarze pod twoimi wpisami. Łatwy dostęp. Spore możliwości konfiguracji i moderowania. Wada: Ktoś musiałby ci to zrobić. Te profesjonalne trochę kosztują i wymagają opieki informatyka. Ty piszesz, reszta komentuje – trochę słabo.
3. Forum php czy inne. Powoli odchodzą do lamusa. Trącą myszką. Koszt domeny i hostingu - kilka stów na rok. Wymaga sporego nakładu wstępnego, zmysłu organizacyjnego aby stworzyć strukturę, opieki informatyka (awarie, aktualizacje, modernizacja itp.). Spore możliwości konfiguracji jak masz dobrego informatyka.
4. Telegram. Można zrobić kilka kanałów, przy większej ilości osób robi się betoniara. Po kilku dniach masz 300-500 nieprzeczytanych wiadomości i odechciewa się tego czytać, bo 90% to śmieci, prywatne wycieczki i polityka. Małe możliwości konfiguracji, rozbudowy i personalizacji. Zaleta – prywatne wiadomości między userami.
5. Twitter – 280 znaków, czy jakoś tak. Serio? Słabe to. Jako dodatek do czegoś poważniejszego ok.
6. Discord. Mój faworyt. Nowy projekt, ciągle rozwijany. Darmowy. Ogromne możliwości: konfiguracji, modernizowania i rozbudowy w trakcie działania, nadawania ról, uprawnień. Moderowanie: Wyciszanie, wysyłanie na przerwę, tempbany na określoną ilość czasu dla najbardziej agresywnych, czy permban dla recydywistów. 2 000 znaków w jednej wiadomości. Możliwość pisanie dowolnej ilości wiadomości jedna pod drugą, wklejanie linków, screenów. Prywatne wiadomości miedzy userami.
Discord przypomina klocki lego, gdzie większość tych klocków samo możesz stworzyć pod własne potrzeby kategorie, kanały dodać własne boty, czy zaimplementować już istniejące.
Siedzę, na wszystkich ww. i największe możliwości pod każdym względem daje discord.
MOJA PROPOZYCJA: Mój syn buduje discordy, od takich najprostszych darmowych, po wypasione tematyczne (komercyjne). Rolę generalnego wykonawcy biorę na siebie tj. sprawy ogranizacyjno-techniczno-finansowe. Zlecam synowi wykonanie discorda o roboczej nazwie Carlos Roca (nazwa będzie jaka zechcesz). Ponadto serwisowanie, rozbudowę i modernizację masz za free.
Prosty discord. Na początek kilka Kanałów. Powitalny, Regulamin, kanał do ogólnej dyskusji, kanały z twoimi spółkami (mogą być w osobnej kategorii), dowolna ilość kanałów i kategorii wedle potrzeb, jakiś kanał HeHeSzki na memy i głupawki. Bot wysyłający powitalne wiadomości na priva do każdego nowego, który wchodzi na discorda. Inne boty/bot wrzucający do osobnego kanału komunikaty espi, info z rynku, czy twittera, wedle uznania i potrzeb.
Wszystko ogarniam i przesyłam do akceptacji. Wszystko poukładane tematycznie, możliwość dowolnego modyfikowania i rozbudowy.
Twoje zasady: Wszystko za Free, dostęp dla każdego, kultura, merytoryka. Ty mięcho giełdowe, ja diagnostyka aby hulało i się nie zacinało. Można kogoś postawić na roli moderatora, kto ma dużo czasu i oświadczenie w gaszeniu ewentualnych zadym. Sam będziesz mógł też administrować/moderować, kasować wulgarne posty, wysyłać na przerwę, banować, wyrzucać, wyciszać na określony czas. Discord typowo pod twój styl inwestowania i pod twoje spółki. Jeżeli będzie potrzeba to można dołożyć inne kategorie i dowolnie robudować.
Jak jesteś zainteresowany to daj znać na maia: gieldowy.geek @gmail. com
Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim będzie pasowało, ale tak można w nieskończoność. Temu nie pasuje discord, ten by chciał forum, a tamten to tylko telegram, bo siedzi już na jednym to miałby wszystko pod ręką. Twitter nie bo „ja” mam fejsa, ale ja nie mam, a mam twittera i podoba mi się jakby Carlos założył bloga. Dla wszystkich składających propozycję zaraz po tym jak pada sakramentalne „potrzymajcie mi piwo, to im napiszę co mają zrobić”, mam też propozycję. Zamiast pisać złote rady do Carlosa co ma zrobić, odstawcie piwo i to zróbcie.
Carlos zna się na giełdzie. Idąc do kardiologa wymagacie aby wam przy okazji wymienił koła w samochodzie?? Propozycja jest skierowana do Carlosa, ale mile widziane merytoryczne komentarze.
Wpisy od hejterów, wiedzących lepiej, roszczeniowców, „Mi się to widzi tak i tak”, IGNORUJĘ.
Mam możliwości stworzenia, rozbudowy i modyfikacji discorda nawet do wersji bardzo rozbudowanej, co ważne daję to za free + sewis w trakcje funkcjonowania. To jest moja propozycja, jeżeli masz lepszą, to scena jest twoja. Tylko aby nie zaczynało się i nie kończyło na dobrej radzie i pomyśle. Jak proponujesz, to też to robisz to od A do Z.
P.s. Wiadomość prześlę też do Carlosa na priva na forum SW.
Ablercik zaraz sam zostanie w swoim forum bany lecą jeden za drugim. Boli go że inwestor z niego żaden, a pieniądze to potrafi zarobić tylko na śmiesznych nic nie znaczących szkoleniach.
Tak dla waszej informacji cytuje Alberta: "Carlos jest bardzo zasłużoną osobą dla naszej społeczności i bardzo go cenimy za to co uczynił dla rozwoju forum Longterm. Ja mam ogromny szacunek do niego za pisanie o spółce Scope Fluidics nawet w chwilach dużego co do niej zwątpienia i to na zawsze pozostanie w naszej pamięci. Niestety nasza wieloletnia wspólna przygoda w ramach tego forum się zakończyła i to wcale nie z naszej winy ale o powodach nie chciałbym się wypowiadać, bo to już nasza prywatna sprawa. Podkreślamy że zaistniała sytuacja również nas bardzo zasmuciła i podchodzimy do tego z wielkim żalem."
Zasluzony dla forum, ale nie obdlokuje, zeby Carlos mogl przedstawic swoja wersje wydarzen... A jak widac po Carlosa wpisie nie ma bladego pojecia co sie wlasciwie wydarzylo, prywatna sprawa, oczywiscie...
Bo A to oszust. Byłam na tamtym forum tylko dla Carlosa. Po numerze z CDR, jak naganiał ostro przy 230, potem ten jego „fachowiec” od kresek w ten sam dzień ostro mówił i pisał na forum, ze chyba zrobi to pierwszy raz- czyli sprzeda wszystko zeby wejść w CDR (przy 230). Przedstawiali kreski, argumenty takie, ze hej, ze włażą ze wszystko niemal sprzedają i kupują do worów CDR. Pi czym po dwóch dniach, ciche info ze sprzedali. S…..y. A to oszust.
Zaczynałem przygode z giełda zaraz przez szczytem hossy .Gdzie te 15 lat mineło heh.Wtedy pisało sie na forum money.pl jak dzis pamietam Albercika kupujacego po 15-16 pln mostostal zabrze,wszyscy mu pisali ze oszalał a on na to "mostek- zwyziezymy" do ilu spadł i jaka jest obecnie cena kazdy widzi.Byłem wtedy świezakiem a juz była polewka z kolesia.
to czekamy cierpliwie...
choć wczoraj na LT przeczytałem, że już grupa powstała, że rozmawiacie, komentujecie, itp itd więc tylko nie zapomnijcie o nas, reszce wiernych fanów
popiera inicjatywę --sam nie płacę zadnej platformie --bo nie uważałem tego za coś niezbednego przy moim doswiadczeniu rynkowym--ale z checia chciałbym pisać na ciekawej platformie do wymiany doswiadczeń inwestycyjnych---Bankier jest bardzo haotyczny --reszta platform w ten czy inny sposób chce za pieniadze uzytkownyków przekazywac SWOJ PUNKT MYSLNIA --i czesto nie TRAWI nawet najmniejszej krytuyki BAnujac uzytkowników --
takze jakby cos takiego powstało to z chęcią byłbym jej uzytkownikiem.
Jest informacja powyzej ,trzeba poczekac.Tymczasem nie wdawajcie sie wciagnac w dyskusje z trolami.Mam nadzieje,ze wpisy błaznow nie wpłyna na decyzje o zaprzestaniu tworzenia nowego miejsca do wymiany informacji .
Jeśli myślą że tak ratują swój skompromitowany " wizerunek" lub ze takimi zagrywkami wpłyną psychologicznie na Carlosa bądź każdego innego na forum to sie mogą Grubo mylić---My Polacy to nie Kacapy jesteśmy przekorni --Nie mam pojecia co tam sie działo na tej stronie JaLberta --- ale z tego KOCIO-KWIKU wnioskuje że ostro dostał po zaworach ---JEJ EXCELENCJA JaLbert ---on od dawna mi smierdział drobnym cwaniaczkiem z wielkim EGO.
w ostatnich dniach powstała Rebelia, a wraz z nią miejsce do dyskusji o giełdzie stworzone przez wolnych inwestorów dla wolnych inwestorów, bezpłatny, merytoryczny, z moderacją.
Jedynym kryterium uprawiającym do dostępu do wszystkich treści jest przyzwoitość.
nie jesteśmy jeszcze w pełni gotowi, ale większość rzeczy już dość sprawnie działa.
Jeżeli chcecie zobaczyć lub dołączyć to zapraszam:
Dnia 2023-04-05 o godz. 21:43 ~mm2 napisał(a): > Panowie co robić trzymać czy sprzedać. Jeszcze trochę zysku mam. > Czy to jeszcze poleci jeszcze w dół?
Wszystko na to wskazuje że tu będzie 140zł .Chyba to silne wsparcie wytrzyma . Na razie to powolne wywalanie i dołowanie kursu.
Carlos - wreszcie udało mi się Ciebie odnaleźć po LT, możesz podrzucić aktualny link z discord aby znowu mieć przyjemność zapoznać się z Twoim spojrzeniem na spółki ? z góry dzięki i pozdrawiam Maciej