Zrobiło się zamieszanie. To prawda, ale na forum ciężko jest utrzymać porządek. Ale nie publikuję już swoich obliczeń tylko patrzę na to co Ty podasz. Istotne jest coś innego. A mianowicie odzyskanie pieniędzy.
No i co dalej ? Kontaktował się ktokolwiek z prasą biznesową, ew Panem Samcikiem z wyborcza.biz ? Jak dobrze liczę mamy już pół miliona akcji ;-)) Na razie nas zrobili jak w Amber Gold , zero komentarzy ze strony spółki chcą chyba by sprawa wycichła....
Popatrz sobie na takie spółki jak Green Technology, Global Energy, Starhedge. To ten schemat działania i w niektórych przypadkach ci sami ludzie. Na ogół przejecie słabo przędącej spółki będącej na rynku głównym lub nc pewnie za małe pieniądze bo spółka w długach więc tych długów pozbywają się starzy właściciele. Zmiana profilu działalności z dotychczasowego najlepiej na odnawialne źródła energii lub coś związanego z ogólnie pojętą energią ekologiczną. Później prywatne subskrypcje lub emisje bez prawa poboru obejmowane po cenie nominalnej. Brak raportów lub jeżeli są to bez audytora. Stopniowe zamykanie działalności operacyjnej w związku z tym zero przychodu i straty. A wcześniej infa o nowych planach, inwestorach i wzrost cen akcji. Następnie dystrybucja. Plus podstawieni ludzie na forach nakręcający pozostałych. Ja kupiłem anti zanim Rzepa sprzedał. Uśredniłem i nie sprzedałem na tej podbitce jak już był GET mimo, że miałem zysk. Chciwość. Nie postawiłem stopa a później już strata była za duża. Chociaż można było uciąć dopóki były w obrocie i odliczyć stratę. Te wszystkie spółki są na różnych etapach tego procesu Green Technology zeszła do 1 g i wypadła GET wypadł przy wyższej cenie. Tak samo będzie z pozostałymi. Teraz to wiem ale jak już wspomniałem trochę za późno.;-)
Wiem o tym, niestety za późno. Zbyt dużo kasy straciłem, bym to tak zostawił. I choćbym miał jej nie odzyskać a nawet dołożyć to dla własnego sumienia, że się wszystko zrobiło warto działać. Może włąściciele będą chcieli reanimować spółkę a my z błotem ich mieszamy?! Może GPW też ich zaskoczyła?? Zobaczymy, uważam że mając tyle akcji razem trzeba działać i przede wszystkim dotrzeć do właścicieli GET, co oni na to wszystko?
Też tego tak nie zostawię.;-) Ale nie liczyłbym na właścicieli. Poczytaj na temat spółek o których napisałem. Tutaj nawet nie jesteś skontaktować, się w żaden sposób z jednoosobowym zarządem. Spółka nie może funkcjonować bez rady nadzorczej a tutaj takiej brak Zero działalności, zero przychodów i prawdopodobnie zero majątku. Spóła nie funkcjonuje pod adresem pod którym jest w KRS.
Witka ja isalem do rzepy i parkietu ale narazie cisza a i do pulsu biznesu Podnato naskrobalem jeszcze do SII i czekam dam znac jak odpisza CO do tego ze spolka nie moze istniec bez zarzadu to troszke nieprawda bo z tego co mi sie wydaje wystarczy sam prezes ale moze sie myle skontaktowac sie z nimi to tak samo jak by sie skontaktowac z ufoludkami :( moze ktos napisze do gpw jakiegos maila