• Wrazenie Autor: ~rem [5.226.69.*]
    Mam takie spostrzeżenie, że ta informacja że zarząd kupuje (w sumie ok. 40 tys), było tylko i wyłącznie po to, by ktoś bezkarnie mógł opchnąć kolejne setki tysięcy akcji. No bo skoro zarząd kupuje ....
  • Re: Wrazenie Autor: ~Kius [31.175.231.*]
    Jeżeli tak by było (w co raczej jednak wątpię) to raczej nie wzbudziło to popytu bynajmniej...
    Mimo ze spółka tania infa medialne z rynku energetyki i upychanie papiera ustawia kurs tam gdzie jest.
    Płynność żadna czyli wszystko możliwe
  • Re: Wrazenie Autor: ~tomasz.z [87.205.140.*]
    Czołem chłopaki (i dziewczyny jeżeli są)

Widzę, że jednak się obijaliście jak mnie nie było ;P
    Krótkie wakacje były udane ale duonik 1,09 nie przegryzł narazie. No nic - czekamy :)
    Czołem :)
    Najważniejsze że wakacje udane
    A tu przy tych infach medialnych o energii i sypaniu to raczej bedzie trzeba czekac czekac...
    W czwartek ja wakacje ale ipad u boku :)
    Tomaszu wróciłeś i +1% prawie
    Patrzac na ostatne sesje co sie tu dzieje za dystrybucja to dużo :))
    A kto to dalej bez konca sprzedaje, to już chyba pytanie niemal legenda
    Tego się pewnie nigdy nie dowiemy.
    Ale już bliżej niż dalej - ponad 12 baniek już przemieliło się od przejęcia pakietów.
    Dzisiaj nie poklikam za dużo na forum bo musze się z robotą ogarnąć po przyjeździe.
  • Re: Wrazenie Autor: ~ciekawy [91.193.12.*]
    Prześledźcie ostatnie tygodnie wzrosty są przy większych obrotach a spadki przy mniejszych.
    Do przemyśleń w sprawie domniemanego sypania, bo książkowo to tak naprawdę wygląda na skupowanie zbieranie zwał jak zwał akcji. Ale każdy ma prawo do swojej interpretacji
    ja widzę tanią spółkę zwiększającą przychody zyski co kwartał prawdopodobnie podniesie prognozy a c/wk =0,5 plus wiele innych pozytywnych informacji które przeważają negatywne
    oczywiście to jest mój punkt widzenia więc subiektywny choć staram się być obiektywny ale posiadając akcje rzadko można tak powiedzieć.
  • Re: Wrazenie Autor: ~amator [31.63.222.*]
    i co zatkało was dzis 1.09
  • Re: Wrazenie Autor: ~wig20 [83.23.75.*]
    Mnie to dopiero zatka jak dwa dni pod rząd zobaczę tu górne widły, to co sie teraz dzieje nie robi na mnie kompletnie żadnego wrażenia. Na 1.09 juz kilka razy podchodziliśmy, więc sie nie zdziwie jak jutro sie korekta zrobi :))), ale generalnie jestem mega spokojny, zwisają mi te zagrywki na kursie.
  • Re: Wrazenie Autor: ~tomasz.z [95.215.232.*]
    No co tu dużo gadać. Jak wyjeżdzałem to liczyłem, że 1,09 zostanie wspomnieniem.
    Wróciłem i... deja vu ;P
    Te nasze ilości to śmiech na sali. Grubsi grę prowadzą i tyle.
    Ale jeżeli duon zarobi 10 baniek w tym roku (imho zarobi z palcem w nosie) to w porównaniu do lokat da ponad 3 x większy zysk (o ile wypłacą dywidendę)
  • Re: Wrazenie Autor: ~Mesner [89.75.61.*]
    1.3zł tam może już być ciekawiej ;))
    A obecną sytuację brać na miękko.

Pozdrawiam posiadaczy
  • Re: Wrazenie Autor: ~Mesner [89.75.61.*]
    A tak przy okazji, kto oddaje akcje w momencie jak spółka wychodzi na prostą i zaczyna przynosić zyski???

Dzisiaj może być ciekawie, ciśnienie zaczyna rosnąć w kraterze ;))
    Moim zdaniem, ani dziś, ani w tym tygodniu nie pokonamy 1.09. To będzie tak pełzało po dnie, na granicy trendu. Pewnie w którymś momencie nadejdzie sądna chwila i zrobią dwa dni szału i sie obudzimy na 1.80, ale to już zalezy od kierownika tego pociągu, na pewno nie od nas, czyli ulicy.
    Wywalić z obserwowanych, nie denerwować się, czekać.
    Ja na wyjeździe tylko po sesji wchodziłem na stooq'a. Zero nerwów, chociaż po wykresie widzę, że trochę schłodzono atmosferę ;P
    RSI dojechalo do linii i odbiło się od niej, ale to niczego nie zapewnia. Grubasy zrobią co chcą, ja trzymam póki na rynkach nic złego sie nie dzieje. Zresztą jak ktoś wyzej zauważył, spółka wyszła na prostą, mam troszkę z nimi kontaktu więc ja nie widzę zagrożeń a tylko powolny progres w dochodach i sytuacji, myslę że pod koniec roku rating juz będzie sie zaczynal od literki A.
  • Re: Wrazenie Autor: ~ciekawy [91.193.12.*]
    Ciekawe czy wszyscy czekają aż ktoś przebije 1,09 i wtedy wszyscy ruszą do przodu??
    A może ciągle powoli po przekroczeniu 1.09 ??
    Te wersje oczywiście przyjmując przebicie bo ja osobiście tylko takie obstawiam, jedynie nie wiem czy to się wydarzy dzisiaj jutro za tydzień 2 miesiące??
    Jeżeli się pomylę i do wyników i 2 tygodnie po wynikach nie przebije 1.09
    to naprawdę się zdziwię, jedynym warunkiem żeby nie przebiło uwzględniając aktualną wycenę, perspektywy jest niesamowity spadek GPW a jeżeli do wyników nie spadnie wig20 poniżej 2300 powinniśmy przebić 1,09 tylę piszę ale mam nadzieję że nie będziemy czekać aż tyle a ruszymy szybciej tak do 0,75 wartości księgowej.
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.