Forum Giełda +Dodaj wątek

co by wszelkie Jastrząbki spłoszone pocieszyć lub zasmucić ...

Mam ostatnio więcej chwil wolnych od zajęć, więc i dla forum Dudy znajduję kilka minut. Dała zarobić sporo, wieć dlaczegóż nie.
Historycznie patrząc panie i panowie zaczęliśmy od 20 złotych za akcję. Minęło raptem 500 dni i płaciliśmy już 130 złotych. Zarobiliśmy przepięknie.
Maciuś stwierdził mało! Robimy SPLIT bo akcje drogie i co mądrzejsi juz się zastanawiają czy aby kupić.
Jest SPLIT i akcja kosztuje tylko 12 złotych. No cuda, Panie cuda - nieprawdaż ?!!!
Są więc kolejni chętni na tanie akcje PKM DUDA, hossa panuje pod strzechami, dzieci w szkołach podczas przerw akcje kupują, sąsiad mieszkanie zastawił i KGHMa kupił po 98 złotych. Inni akcje PKM DUDA, nie wiedząc co to był SPLIT nawet - cytuje " popatrz jak spadła, ze 130 na 12". O to chodziło.
Maciek przejmuje, kupuje, rośnie. Firma także :)
Nagroda Przedsiębiorca roku dla PKM DUDA!!! ( kredytów nikt nie chce widzieć )
Grudzień 2006, 1 akcja prawie 30 zł !!!
Policzmy zatem: z 20 do 130 = 650% x z 12 do 30 = 300%. Cóż blisko 2000% w 3 lata.
MACIEK NAGANIA I SPRZEDAJE !!! Ja też bym sprzedał i za takie pieniądze również bym naganiał.
2007 pierwsze sygnały końca hossy.
Cóż, może uda się odkupić troszkę taniej.
No i prosze faktycznie bessa, najwyższy czas....
Kombinacje, kłamstwa, opcje, sytuacja na świecie - NO KRYZYS NORMALNIE.
Kryzys spożywczy? Ludzie już nie jedzą mięsa? Nie to tylko banki narozrabiały.
Wykorzysta sytuację kto cierpliwy, myślący i pamięta lata minione i wnioski wyciągnął.
Duda Panie 1,2 zł.
NIE !!! 49 groszy. Tak 49 groszy.
Klika funduszy straciło pieniądze. Nie swoje przecież, na szczęście.
Kryzys trwa, i potrwa jeszcze na pewno. Jednak świń nie przestaliśmy jeść.
Więcej okazuje się jemy a mniej świnek na świecie.
49 groszy, tam była super promocja i trwa do dziś.
Do 2000% od tych 49% jeszcze bardzo daleko, ale czy aby bardzo długo? Ostatnim razem minęły 3 lata.
Mam akcje PKM DUDA płaciłem 23zł. 40 zł. 112 zł. 15 zł. 10 zł. 5 zł. i w końcu tak jak zapewne Maciek, kilka banków, fundusze, prywatni inwestorzy mali i duzi po 0,53 ; 0,6 i 0,8.
Skup trwa, tzw. korekty 20% i 30% to tylko okazja do zakupów.
W roku 2012, kiedy banki będą mogły sprzedać swoje akcej, które dostały za kredyty PKM DUDA, akcje będą kosztowały wielokronie więcej. Dlaczego? Otóż, i Maćkowi i Bankom to się opłaci. Akcje kupią od nich, ode mnie oraz od cierpliwych nowi tzw. inwestorzy zachłyśnięci hossą, która przychodzi zawsze po bessie.
A bessa to już inna historia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GOBARTO 1,70% 23,90 2025-09-05 15:33:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.