Artykuły: Październik 2018

2019-05-19

2019-05-17

Umowa na czas określony a kredyt gotówkowy

Osoby ubiegające się o kredyty, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że umowa o pracę jest jednym z podstawowych źródeł dochodów, branych pod uwagę przez banki. Bardzo duże znaczenie ma również forma zatrudnienia osoby, która wnioskuje o pożyczkę.

2019-05-17

Pożyczki na raty miesięczne przez internet

Liczba osób, które każdego roku decydują się na zaciągnięcie pożyczki jest wciąż bardzo duża. Nie dziwi zatem fakt, że ilość instytucji finansowych oferujących nam różnorodne produkty finansowe tego rodzaju nieustannie wzrasta.

Jak skonsolidować chwilówki?

Szybkie pożyczki pozabankowe na krótki okres czasu, czyli tak zwane chwilówki, to dla wielu osób jedyna deska ratunku. Gdy nasza sytuacja finansowa jest trudna lub też kiedy pojawią się niespodziewane wydatki, a z różnych powodów nie mamy szans na zdobycie zwykłej pożyczki, taka forma kredytowania to nasza jedyna opcja. Niestety, czasem prowadzi to do spirali zadłużeń i braku realnej możliwości ich spłaty. Wówczas warto pomyśleć o konsolidacji chwilówek, dzięki czemu raty mogą stać się niższe a czas spłaty kredytu dłuższy.

Jak uzyskać kredyt na studia za granicą?

Jeszcze nie tak dawno, możliwość podjęcia studiów za granicą wydawała się nam być czymś zupełnie nieosiągalnym. Taka szansa trafiała się tylko nielicznym, którzy naprawdę wyróżniali się swoimi wynikami w nauce i mogli otrzymać odpowiednie wsparcie finansowe. Dzisiaj jednak, wyjazdy zagraniczne i studiowanie poza naszym krajem nie jest już tak rzadkie. Otwarte granice sprawiły, że coraz więcej młodych ludzi decyduje się na podjęcie wyzwania jakim jest życie i nauka w obcym kraju.

Na czym polega kredyt z częściową spłatą kapitału?

Chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, że prowadzenie własnego gospodarstwa rolnego nie należy do łatwych zadań. Coraz mniejsza liczba młodych ludzi decyduje się na podjęcie tego wyzwania, dlatego państwo często stara się ich do tego zachęcić. Jednym ze sposobów jest przygotowywanie dla nich specjalnych ofert dotyczących dopłat do kredytów zaciąganych w celu założeniu lub rozwijania swojej działalności rolniczej. Takie kredyty z częściową spłatą kapitału cieszą się coraz większą popularnością wśród osób zajmujących się rolnictwem.

Jak wyjść z długów? Praktyczny poradnik krok po kroku

Obecnie niemal na każdym kroku proponowane są nam najróżniejszego rodzaju pożyczki, które znajdują się w ofercie tradycyjnych banków, jak i innych instytucji finansowych. Do tego dochodzą jeszcze atrakcyjne limity na kartach debetowych i oczywiście karty kredytowe, z których chętnie korzysta bardzo duża liczba Polaków.