2019-05-19

2019-05-17

Umowa na czas określony a kredyt gotówkowy

Osoby ubiegające się o kredyty, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że umowa o pracę jest jednym z podstawowych źródeł dochodów, branych pod uwagę przez banki. Bardzo duże znaczenie ma również forma zatrudnienia osoby, która wnioskuje o pożyczkę.

2019-05-17

Pożyczki na raty miesięczne przez internet

Liczba osób, które każdego roku decydują się na zaciągnięcie pożyczki jest wciąż bardzo duża. Nie dziwi zatem fakt, że ilość instytucji finansowych oferujących nam różnorodne produkty finansowe tego rodzaju nieustannie wzrasta.

Jak skonsolidować chwilówki?

Szybkie pożyczki pozabankowe na krótki okres czasu, czyli tak zwane chwilówki, to dla wielu osób jedyna deska ratunku. Gdy nasza sytuacja finansowa jest trudna lub też kiedy pojawią się niespodziewane wydatki, a z różnych powodów nie mamy szans na zdobycie zwykłej pożyczki, taka forma kredytowania to nasza jedyna opcja. Niestety, czasem prowadzi to do spirali zadłużeń i braku realnej możliwości ich spłaty. Wówczas warto pomyśleć o konsolidacji chwilówek, dzięki czemu raty mogą stać się niższe a czas spłaty kredytu dłuższy.

Karta kredytowa - jak działa i dlaczego warto ją mieć?

Karta kredytowa staje się coraz popularniejszym środkiem płatniczym również wśród Polaków. W Stanach Zjednoczonych posiada ją już praktycznie każdy z odpowiednią zdolnością kredytową.

Jak zaplanować budżet domowy w 5 krokach?

Nie od dziś wiadomo, że racjonalne podejście do domowych finansów może nam przynieść same korzyści. Niestety, wciąż jest bardzo dużo osób, które każdego miesiąca ledwo wiążą koniec z końcem, a czasem muszą się również borykać ze sporym zadłużeniem.

W jaki sposób wyczyścić złą historię kredytową?

Zła historia kredytowa może przysporzyć nam sporo kłopotów, gdy zechcemy skorzystać z oferty kredytowej większości instytucji finansowych. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być bardzo wiele, choć najczęściej chodzi o nieterminową spłatę naszych wcześniejszych zobowiązań. Czasem jest to poprzednia pożyczka, a innym razem zaległości w spłacie czynszu lub niespłacony dług na karcie kredytowej. Niezależnie jednak od tego, co spowodowało, że nasza historia kredytowa jest nienajlepsza, każdy dąży do tego, aby ją poprawić. Czy da się ją jednak wyczyścić?