2019-05-19

2019-05-17

Umowa na czas określony a kredyt gotówkowy

Osoby ubiegające się o kredyty, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że umowa o pracę jest jednym z podstawowych źródeł dochodów, branych pod uwagę przez banki. Bardzo duże znaczenie ma również forma zatrudnienia osoby, która wnioskuje o pożyczkę.

2019-05-17

Pożyczki na raty miesięczne przez internet

Liczba osób, które każdego roku decydują się na zaciągnięcie pożyczki jest wciąż bardzo duża. Nie dziwi zatem fakt, że ilość instytucji finansowych oferujących nam różnorodne produkty finansowe tego rodzaju nieustannie wzrasta.

W jaki sposób wyczyścić złą historię kredytową?

Zła historia kredytowa może przysporzyć nam sporo kłopotów, gdy zechcemy skorzystać z oferty kredytowej większości instytucji finansowych. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być bardzo wiele, choć najczęściej chodzi o nieterminową spłatę naszych wcześniejszych zobowiązań. Czasem jest to poprzednia pożyczka, a innym razem zaległości w spłacie czynszu lub niespłacony dług na karcie kredytowej. Niezależnie jednak od tego, co spowodowało, że nasza historia kredytowa jest nienajlepsza, każdy dąży do tego, aby ją poprawić. Czy da się ją jednak wyczyścić?

Co to jest raport BIK i jak go można sprawdzić?

Każda osoba starająca się o pożyczkę, zdaje sobie sprawę z tego, iż bank lub firma pożyczkowa będzie chciała skrupulatnie sprawdzić jej wiarygodność jako pożyczkobiorcy. W związku z tym, dla instytucji finansowych bardzo ważne są informacje dotyczące przeszłych zadłużeń takiego klienta oraz sposobu w jaki je spłacał. I właśnie z tego powodu, tak duże znaczenie mają dane na nasz temat zgromadzone w BIK. Warto więc dowiedzieć się czegoś więcej na temat tej bazy, a także poznać sposoby na sprawdzenie naszego własnego raportu BIK.

Jak wyjść z długów? Praktyczny poradnik krok po kroku

Obecnie niemal na każdym kroku proponowane są nam najróżniejszego rodzaju pożyczki, które znajdują się w ofercie tradycyjnych banków, jak i innych instytucji finansowych. Do tego dochodzą jeszcze atrakcyjne limity na kartach debetowych i oczywiście karty kredytowe, z których chętnie korzysta bardzo duża liczba Polaków.

Na czym polega kredyt z częściową spłatą kapitału?

Chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, że prowadzenie własnego gospodarstwa rolnego nie należy do łatwych zadań. Coraz mniejsza liczba młodych ludzi decyduje się na podjęcie tego wyzwania, dlatego państwo często stara się ich do tego zachęcić. Jednym ze sposobów jest przygotowywanie dla nich specjalnych ofert dotyczących dopłat do kredytów zaciąganych w celu założeniu lub rozwijania swojej działalności rolniczej. Takie kredyty z częściową spłatą kapitału cieszą się coraz większą popularnością wśród osób zajmujących się rolnictwem.