2019-05-19

2019-05-17

Umowa na czas określony a kredyt gotówkowy

Osoby ubiegające się o kredyty, doskonale zdają sobie sprawę z tego, że umowa o pracę jest jednym z podstawowych źródeł dochodów, branych pod uwagę przez banki. Bardzo duże znaczenie ma również forma zatrudnienia osoby, która wnioskuje o pożyczkę.

2019-05-17

Pożyczki na raty miesięczne przez internet

Liczba osób, które każdego roku decydują się na zaciągnięcie pożyczki jest wciąż bardzo duża. Nie dziwi zatem fakt, że ilość instytucji finansowych oferujących nam różnorodne produkty finansowe tego rodzaju nieustannie wzrasta.

Jak zaplanować budżet domowy w 5 krokach?

Nie od dziś wiadomo, że racjonalne podejście do domowych finansów może nam przynieść same korzyści. Niestety, wciąż jest bardzo dużo osób, które każdego miesiąca ledwo wiążą koniec z końcem, a czasem muszą się również borykać ze sporym zadłużeniem.

Jak uzyskać kredyt na studia za granicą?

Jeszcze nie tak dawno, możliwość podjęcia studiów za granicą wydawała się nam być czymś zupełnie nieosiągalnym. Taka szansa trafiała się tylko nielicznym, którzy naprawdę wyróżniali się swoimi wynikami w nauce i mogli otrzymać odpowiednie wsparcie finansowe. Dzisiaj jednak, wyjazdy zagraniczne i studiowanie poza naszym krajem nie jest już tak rzadkie. Otwarte granice sprawiły, że coraz więcej młodych ludzi decyduje się na podjęcie wyzwania jakim jest życie i nauka w obcym kraju.

W jaki sposób wyczyścić złą historię kredytową?

Zła historia kredytowa może przysporzyć nam sporo kłopotów, gdy zechcemy skorzystać z oferty kredytowej większości instytucji finansowych. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być bardzo wiele, choć najczęściej chodzi o nieterminową spłatę naszych wcześniejszych zobowiązań. Czasem jest to poprzednia pożyczka, a innym razem zaległości w spłacie czynszu lub niespłacony dług na karcie kredytowej. Niezależnie jednak od tego, co spowodowało, że nasza historia kredytowa jest nienajlepsza, każdy dąży do tego, aby ją poprawić. Czy da się ją jednak wyczyścić?

Jak wyjść z długów? Praktyczny poradnik krok po kroku

Obecnie niemal na każdym kroku proponowane są nam najróżniejszego rodzaju pożyczki, które znajdują się w ofercie tradycyjnych banków, jak i innych instytucji finansowych. Do tego dochodzą jeszcze atrakcyjne limity na kartach debetowych i oczywiście karty kredytowe, z których chętnie korzysta bardzo duża liczba Polaków.