Jeśli ta emisja przejdzie z proponowanymi parametrami, to kurs znów przez lata może się kisić w okolicy 1 - 2 zł.
Przy obecnej cenie po odjęciu pp będzie 2 zł. Może się okazać, że znów zafundują nam wyciskanie akcji i kurs z 2 zł zjedze na 1 zł albo i nizej. Po emisjach akcje z reguły spadają.
Ja znów trochę zredukowałem pozycje, póki jeszcze nam zysk i żałuję, że nie zrobiłem tego powyżej 4 zł. Ciężko w obecnej sytuacji liczyć na powrót powyżej 4 zł.
Kilkanaście lat temu przed emisja z pp Karkosik napompował tysiące procent i dał zarobić, a teraz ledwo kilkaset procent i mało kto na tym zarobi a kto będzie trzymał akcje do emisji ryzykuje, że wtopi.
Ciekawe swoją drogą czy będą bronić kursu, czy to spadnie na 2 zł i cała emisja straci sens, bo nikt jej nie obejmie.
Na chwilę obecną część pakietu zamierzam trzymać do "końca" a nuż jednak coś z tego będzie. Ale się zastanawiam czy to ma sens, czy nie lepiej sprzedać przed odcięciem pp i nie odkupić poniżej 2 zł?
Zarząd pacyfikuje marzenia o dużej spekulacji na Skotanie. Ciekawe czy robi to w porozumieniu z Karkosikiem.?