Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  80,50 zł , zmiana od tamtej pory: 3,54%

TEN 2019 vs 2023 wyniki/kurst jak to może być .... co wy na to

Takie małe porównanie szacunki do zapoznania się i odpowiedzi na moje pytania
Dlaczego 2019 bo był bez anomali typu pandemia i nietypowej sprzedaż wywołanej pandemią ... i dlatego wydaje mi się do sensowny punkt odniesienia pozbawiony nienormalnych zachować inwestorów i bańki pandemicznej ....

Przychody 2019  241 mln  kurs w grudniu 198 PLN

Takie małe szacunki/ kalkulacja jak ot może być poniżej 2 warianty
Przychody 2023 TEN wariant min 5mln USD (wg mnie tyle to minimum ktore mogą ciągnąć)   x 4,2 Kurs dolar x 12 = 252 mln  kurs obecny 82 PLN
Przychody 2023 TEN wariant ok 6 mln USD (wg mnie tyle to minimum ktore mogą ciągnąć)   x 4,2 Kurs dolar x 12 = 302 mln  kurs obecny 82 PLN
Przychody 2023 TEN wariant super 7mln USD (wg mnie tyle to minimum ktore mogą ciągnąć) x 4,2 Kurs dolar x 12 = 352 mln  kurs obecny 82 PLN

Do tego przychody Gamesture + ROTOR  
obecnie 1mln ULD x 4,2 Kurs dolar x 12 = 50 mln PLN
możliwe w 2023 2 mln USD x 4,2 Kurs dolar x 12 = 100 mln PLN

Podsumowując nie wiele robiąc grupa TEN może miec około 452 mln PLN - ale uwaga może mieć jak się postarał czy się uda to inna sprawa !!!!!
Oczywiście mogą to skopać pewnie następne miesiące pokażą jak wychodzi im nowa strategia powrotu do wzrostów ...

Nie podaje zysków ale mogę przypomnieć że
w 2019  było to 76 mln przy przychodach 241 mln  kurs 198 PLN
ile to będzie w 2023 lub perspektywicznie przy nowej strategii przejętych firmach pozyskanej wiedzy ?
Jak zysk był by możliwy gdyby przychód max dla grupy był 452 mln PLN  ???
tj przychód o 100 większy od 2019 ?

A przecież mogą się ponownie odpalić na rynku chińskim przejęć jakąś firmę bo mają gotówkę, wrócić do odpisanych gier ...

To ok teraz jest kurs 82 w 2019 było 198 a a przychód 241 a cel może być na 452 ...

Totalnie nie wiem jaki to może być kurs na koniec 2023 bo wiele czynników na to ma wpływ ... niech każdy sam sobie to przeliczy ...
i podejmie własne decyzje na bazie doświadczenia, spodziewanych ryzyk, przewidywania co do sukcesu nowej strategii tego ze niektórzy zrazili sie do spółki
a od marca około 60% otartego akcjonariatu mogło się wymienić patrząc na obroty ...

Brddzo minie interesuje co inni na to ... wykresy dla mnie są zawsze odzwierciedleniem fundamentó emocji i innych czynnków ...
Sztuka to przewidzieć co może się wydarzyć jak na to zareagować.

To jak może ktoś sobie zrobił inne szacunki ma jakieś dane swoje przewidywania jak to będzie na koniec 2023 ? wskaże poważne błędy w moich szacunkach albo
mi coś jeszcze innego uzmysłowi ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TSGAMES -1,83% 83,35 2023-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.