Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Ślepota, niepamięć czy inne przypadłości

Tak mi się skojarzyło więc przypomnę największym optymistom.
Osobiście widziałem tylko raz wybitnego biznesmena i fizjologa na żywo było to na słynnym walnym zgromadzeniu. Wykazał się on wtedy elokwencją, kulturą, charyzmą i ogólnie zaprezentował się jako ojciec akcjonariuszy, oczywiście nieco patologiczny bo każący płacić biednym i okradzionym ludziom za kanapki, które on zamawiał.
Ale bardzo dobrze, że tak zrobił bo przynajmniej wiemy z kim mamy do czynienia. Człowiek który chce aby inni płacili jego rachunki.
Pamiętam inne słynne powiedzenie
"Yyyy yyy to ja proponuję żebyśmy najpierw zagłosowali a potem sobie o tym podyskutujemy" - właściwie to nie ma co komentować ale chyba zamienił się z kimś na głowę.
Było wielu świadków kilkadziesiąt osób wszyscy widzieli i słyszeli co tam się działo.
Co prawda było to walne zgromadzenie elektrim, ale było też kilku akcjonariuszy dawnej spółki giełdowej Midas. Ponieważ toczy się sprawa cywilna o odszkodowanie, zapytałem publicznie o jego zdanie.Pewnie już wielu z was wyparło to z pamięci, ale o ile podczas walnego zgromadzenia fizjolog starał się, choć nieudolnie ,udawać dobrodusznego dziadka, to w odpowiedzi na moje pytanie co ze sprawą midas, szybko i zdecydowanie ucioł idźcie sobie do sądu i tam dochodźcie roszczeń.
I bardzo dobrze że to powiedział bo to pokazuje że jest to człowiek który nie poczuła się do żadnych szkód jakie wyrządził ludziom poprzez niekorzystne wpływanie jako główny akcjonariusz i członek rady nadzorczej na na decyzję transakcyjne spółki/ek w efekcie czego następuje słynny proces patroszenia.
Szkoda, że tego już nie pamiętacie albo nie zwróciliście uwagi, bo to była ważna chwila.
Zachowanie mówi wszystko o tym człowieku.
Pamiętajcie jak kulturalnie zachował się wobec Daniela? Savoir Vivre uczył się w Radomsfordzie.
Mówię Wam - uczciwą cenę możecie wywalczyć tylko w sądzie...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.