Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,97 zł , zmiana od tamtej pory: -31,08%

Re: Zawarcie umowy inwestycyjnej..

Nie zgadzam się z Tobą, a kurs niestety (bo mam jeszcze trochę akcji) pokazuje, że miałem rację. Przecież tu nie będzie (najprawdopodobniej) emisji dla ludzi, a nawet jeśli to nic nie zmienia bo nikt nadal nie zna spółki (historia Acartusa nie pomoże). Tu będzie najprawdopodobniej mega emisja dla dotychczasowych udziałowców spółki przejmowanej po wycenie, która będzie ustalona przez............. udziałowców spółki przejmowanej. Dotychczasowi akcjonariusze mniejszościowi Acartusa nic na tym nie zyskają z wyjątkiem Piekarskiego i jego znajomych, którzy akcje sprzedają. Rozwodni się tylko kapitał a ten kto dziś posiada 10 000 akcji nadal będzie posiadał 10 000 szt tylko w podmiocie kilka (kilkanascie) razy większym. Dlatego bez znajomości parametrów finansowych spółki przejmowanej i parytetu nic kompletnie nie można wnioskować. Tak jak wcześniej napisałem transakcja jest dobra dla Piekarskiego i udziałowców spółki przejmowanej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECNOLOGY -2,61% 0,67 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.