Masz racje tytuł jest mocny , co nie znaczy że fałszywy . Jak piszesz trend jest spadkowy i kiedyś musi się skończyć lub jak wolisz zaowocować odbiciem . Czy my będziemy w tym momencie kogoś dymali ,czy nas nie wiem ,wiem że giełda nie toleruje sentymentów tylko twarde zasady kup tanio -sprzedaj z zyskiem .To tyle do Twojej sentymentalnej strony wpisu.
Wracając zaś do Sgr to poprawa sprzedaży i wznowienie wydobycia jakie by nie było jest tylko światełkiem i nadzieją na przyszłe miesiące( przy zatrudnieniu ok. 850 osób nie będzie zapewne konkurowało z Bogdanką pod względem wydobycia , ale może solidnie zarobić w przeliczeniu na 1 tonę ). Jak piszesz kopalnia jak nie fedruje przynosi kolosalne straty i tutaj pełna zgoda , ale jak fedruje i nie sprzedaje to dopiero są straty - maszyny na dole żrą prąd , zwały węgla na powierzchni i pusta kasa . Wyniki ze sprzedaży i ewentualny zysk na tonie będzie istotny w przyszłości . I ostatnie słowo już od wykresu - wygląda to od paru sesji bardzo optymistycznie ( ja zaryzykowałem i kupiłem 5k na początek )
ps.
zuza i były leszcz to tam sama osoba z jedną wzmianką - przed i po zmianie płci