Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  92,00 zł , zmiana od tamtej pory: -0,76%

Re: Wyniki Q3_merytorycznie i na chłodno

Jakiś magik na innym forum udowadnia na podstawie jakiegoś algorytmu stworzonego przez AI, że moje przypuszczenia, że wszystkie gry TSGames zanotują w Q4 wzrost przychodów jest wysoce prawdopodobne. AI obliczyło to na 89%. Troche mnie to śmieszy, bo ja mam duży dystans do tego co wypluwa AI. Czasami wystarczy zmienić jedno niby niewiele znacząco słowo w zadanym pytaniu, a wychodzą zupełnie inne wyniki.
ten algorytm niby bierze pod uwagę pozycję w Sensor Tower, kurs walutowy, liczbę nowych pobrań i zależność wydatki na marketing/przychody. Nie wiem jakie zostały przyjęte założenia dotyczące wydatków marketingowych, ale podobno wydatki na marketing stają się bardziej skuteczne, tzn. z każdego wydanego dolara na marketing jest więcej dolarów przychodu. Nawet jeśli przychód do tej pory malał, w wydatki malały w większym stopniu. A tendencja jest taka, że przy zahamowaniu spadku wydatków na marketing, przychody będą rosły. Do tego w Q4 kurs dolara jest średnio 2-3 procent wyższy niż był w Q3 (póki co).
Nie wiem, czy to jeszcze nie za szybko na takie dywagacje, ale jeśli wszystkie gry zanotują wzrost przychodów, czy to będzie oznaczało trwalszą zmianę trendu? Jeśli przychody kwartalne będą wynosiły każdorazowo powyżej 100 mln zł i będą wykazywały tendencję wzrostową, to jak bardzo będzie to widoczne w kursie? jakby nie patrzył, to pomijając przychody, najważniejsze wyniki, czyli EBITDA i wynik netto, rosną od 2023 rok. Rok 2024 już był pod tym względem przyzwoity i tylko spadające przychody mogły wpływać negatywnie na kurs. 2025 jest jeszcze lepszy. A jeśli 2026 będzie przynosił co kwartał ponad 120 mln przychodów, grubo ponad 30 mln EBITDA, to zysk netto a cały 2026 rok może już być bardzo imponujący (pamiętajcie o końcu earn-backu Rortos). Jeśli wyniki w Q4 rzeczywiście przekroczą 100 mln, to moim zdaniem na stał pożegnamy się z kursem poniżej 100 zł. Szkoda, że do początku stycznia jest jeszcze tak daleko.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TSGAMES 1,00% 91,30 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.