A mnie nie dziwi bardzo slabe zainteresowanie zakupem nawet ponizej 2.2 za papier . Domniemuje ze potencjalny inwestor liczy na nizszy kurs . Przyczyna moze byc jedna z kilku . Mianowicie w/g mnie brak zainteresowaniu inwestorow instytucjonalnych , mam na mysli funduszy finansowych w akcjonariacie , dominujaca i uprzywilejowana pozycja praktycznie jednego akcjonariusza PKP bo ARP to z 25 mln to chyba nie ma co liczyc . Ostatnia gruba emisja po 80 groni . slaba rentownosc kontraktow , w/gmnie slaby kontakt z drobnymi inwestorami i pomijanie ich w nowych emisjach akcji w cenach preferencyjnych tzn, brak emisji z pp jak w przypadku ostatniej emisji , ale najwazniejsza moim zdaniem brak zainteresownia papierem jest aktualna wycena papiera w stosunku do osiaganych zyskow . Indeksy spolek sa juz w tej hossie dosc wysrubowane a mimo tego sa nizsze od wyceny Trakcji , to pod co ma ta spolka rosnac ? Mysle ze nawet jak za 2 kw , spolka wykaze jakis pokazniejszy zysk to i tak kurs jej nie wzrosnie znaczaco , jak powiedziales moze tylko spekulacyjnie krotkoterminowo . Pozdrawiam Szanownych Inwestorow i zalecam ostroznosc bo czas niespokojny a tutaj zamknac nawet mala pozycje bez zdolowania kursu bardzo ciezko .