Dziękuję za ciekawy post. Takich brakuje na tym forum.
Co do faktów:
- wysokie koszty stałe były zawsze, podobnie jak zadłużenie (szkoda, że sytuacja się znacznie pogorszyła),
- rezygnacja prezesa w jego sytuacji jest całkowicie zrozumiała i ja bym ją traktował jako pozytyw,
- kupno nowych samochodów nie stanowi dużego problemu - z tego co mi wiadomo nie mają wielu umów z producentami. A dodatkowo duża sezonowość sugeruje, że żyją na sprzedaży zimą dla używanych samochodów
- akcjonariat też nie jest najlepszy. Fakt.
Chciałbym jeszcze poruszyć sprawę domniemanego faktu fabryki recyklingu akumulatorów. Dla mnie to było właśnie największe uzasadnienie opuszczenia 50gr. Jak wiemy jeden z forumowiczów skontaktował się z Westą i zaprzeczył tej plotce. Nie podejrzewam go o pisanie nieprawdy (chłop bardzo rozsądny) i sam napisałem do nich o potwierdzenie (na razie bez odzewu), ale z drugiej strony czy to był artykuł (http://minprom.ua/articles/103930.html) napisany na zlecenie? W necie nie ma na ten temat wielu innych wiadomości. W raporcie też o tym nie ma słowa.
Przydałby się ktoś z ukrainy by to sprawdził - kogo odwiedził prezydent i komu przecinał wstęgę.