Szukałem i nie znalazłem info o "inwestorze i finansowaniu" - szukałem w sieci i w raportach Sim.
Jeżeli możesz to podaj jakieś źródło tych rewelacji.
Znalazłem tylko:
cyt:
"Jak wyjaśnia spółka, celem projektu jest budowa Centrum Badawczo-Rozwojowego poprzez nabycie infrastruktury B+R, która służyć będzie prowadzeniu prac badawczo-rozwojowych na rzecz tworzenia innowacyjnych produktów: komercyjnego symulatora badawczo-rozwojowego dla przemysłu kosmicznego i rozrywkowego oraz systemu do digitalizacji przestrzennej i pomiaru ruchu.
„Kluczowym punktem agendy badawczo-rozwojowej projektu, będzie opracowanie własnego silnika graficznego Space Engine 3D do tworzenia superrealistycznych symulatorów przestrzeni kosmicznej, kierowanych zarówno do przemysłu rozrywkowego, jak i do największych Agencji Kosmicznych” – czytamy także.
W przygotowaniu innowacyjnych rozwiązań Centrum będzie korzystało z technologii: Fotogrametrii, MoCap, sztucznej inteligencji, uczenia maszynowego i własnych narzędzi i rozwiązań informatycznych.
"
źródło: https://inwestycje.pl/gaming/simfabric-otrzyma-1175-mln-zl-dofinansowania-na-budowe-centrum-br/
Dla mnie to stek bzdur - PR w najgorszym wydaniu :-)
Jak czytam o tym, że firma, która od 2 lat nie potrafi stworzyć własnej gry na PC ma wykonać silnik graficzny Space Engine 3D ... to mi się od razu miło robi xD.
A po tym jak słyszę o fotogrametrii, MoCap, AI .... no to już.... tylko komputerów kwantowych brakuje :)