Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,19 zł , zmiana od tamtej pory: -82,34%

Re: W dniach 11-13 wyniki nie były podobne

Szanuję, że analizujesz wszystkie dzienne odczyty podczas gdy ja biorę pod uwagę tylko wartości graniczne.  Oczywiście niewątpliwym atutem Twojego podejścia do tematu jest bardziej precyzyjna informacja, jednak im większa ilość informacji tym paradoksalnie trudniej bez odpowiednich narzędzi oderwać się od szczegółu i wyciągnąć obiektywne wnioski.  Jeżeli twierdzisz, że sprzedaż zmienia się w złym kierunku, a odniosłem wrażenie, że tak właśnie jest to spójrz na ten wykres (https://zapodaj.net/79652bd2383ff.jpg.html ). Ja akurat mam odmienne zdanie i widzę, że spadek zainteresowania następuje znacznie wolniej niż w przypadku Succubusa w analogicznym okresie i rozumiem, że wzrost zainteresowania grą w sobotę, kiedy sprzedaż najbardziej się rozkręca i która prawdopodobnie wynika z kolejnej publikacji na YT pana jacksepticeye może powodować nieco mniejszą sprzedaż w kolejnych dniach gdzie wolumeny nie są tak duże i różnice pomiędzy poszczególnymi miejscami na GTS dzieli mniejsza wartość niż w przypadku weekendu. Przy czym w niedziele wartości szczytowe może nie były imponujące zważywszy na to, że najwyższe pozycje były siłą rozpędu sobotniej nocy na co zwracasz uwagę, ale warto również odnotować,  że dolne wartości brzegowe były wyraźnie lepsze niż w poprzednich dwóch dni, więc i niedziela była obiecująca.
Generalnie widać, że marketing PS mocno opiera się o influencerów i czerpaniu ze społeczności YT, co daje duże możliwości bo gra zapada w pamięć i jeżeli spora część widzów jeżeli nie kupiła gry od razu to może to zrobić w późniejszym terminie np. w okolicach świąt gdzie będzie mieć na to czas/pieniądze/możliwość skorzystania z promocji. Zarząd zdaje się mieć tego świadomość i dlatego pierwsze usprawnienia skierowane są na streamerów, a w późniejszym czasie tryb multiplayer.

Oczywiście to wszystko to tylko szacunki, bo, żeby naprawdę precyzyjnie ustalić wielkość sprzedaży w oparciu o ogólnodostępne źródła należałoby nie tylko zestawić ze sobą wszystkie odczyty GTS, ale także peaki na daną godzinę wraz z liczbą komentarzy, informacją o przecenach i sezonowością roczną oraz dzienną, a następnie zebrać takie informacje od możliwie największej liczby reprezentatywnej grupy gier wcześniej wydanych o których dostępna jest większa ilość szczegółowych raportów sprzedażowych, a następnie stworzyć odpowiedni model ekonometryczny. Taka informacja była by naprawdę precyzyjna i obarczona bardzo niewielkimi błędami, ale stworzenie takiego modelu wymaga dużej wiedzy i jeszcze większej pracy.

Nie znaczy to, że nasze szacunki są bezwartościowe, wręcz przeciwnie, gdyby tak było to witryny raportujące tego typu informacje nie cieszyłyby się tak dużym zainteresowaniem. Dlatego zdecydowałem się opierać na w mojej ocenie najbardziej miarodajnej do porównywania obu gier zmiennej, a peaki i liczbę komentarzy również obserwuję, ale mam do nich znacznie mniejsze zaufanie. Żeby nie było, naprawdę doceniam Twoją pracę, dbałość o szczegóły i troskę o zachowanie obiektywizmu, ale nie widzę sensu dalszej polemiki w tym zakresie.  

Za to w przypadku całkowitego zwrotu kosztów,  podzielam Twoją opinię, że Succubus ma zdecydowanie większe szanse, aby wygrać w wyścigu, ale właśnie z uwagi na znacznie większy budżet Succubusa nie wykluczam możliwości niespodzianki, że to PS szybciej osiągnie rentowność, a w takim wypadku cyferki z premiery i dotychczasowe przychody nie miałyby znaczenia. Rywalizacja na osiągnięcie większej rentowności zaczęłaby się od zera i o jej wyniku decydowały by przychody tu i teraz, a wiemy, że na dzień dzisiejszy w przypadku PS są one większe i to chyba jedyna rzecz co do, której w naszej dyskusji możemy mieć 100% pewność :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BKDGAMES 0,56% 1,80 2025-12-02 12:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.