Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,06 zł , zmiana od tamtej pory: -50,00%

Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:)

W wolnym czasie spróbowałem poukładać wszystkie szczątkowe wiadomości w jakąś logiczną "całość"

Zacznę od Piotrka.
04.12.2014 r. Zarząd Spółki powierza mu funkcję Prezesa Zarządu
Sobiś pecjalizuje się w wycenie zadłużenia , eksploracji danych, modelowania, analizy i przeprojektowania procesów biznesowych, relacjach inwestorskich oraz w sprawozdawczości finansowej.

Do stycznia 2015 pracował w Midas S.A.
Wszyscy wiemy ,że półka zajmuje się nabywaniem papierów wartościowych , rozporządzaniem i wykonywaniem praw z papierów wartościowych, udzielaniem i zaciąganiem pożyczek oraz zaciąganiem kredytów.

Kilka lat pracował w takich spółkach jak:

Mobyland -  spółka  dysponuje częstotliwościami, dzięki którymi Midas świadczy usługi hurtowej transmisji danych w technologii LTE.

CenterNet S.A. - spółka jest operatorem telefonii komórkowej.

Sferia - spółka oferuje sługi telekomunikacyjne (bezprzewodowy dostęp do usług telefonicznych, poczty głosowej, faksu i do Internetu)

Dodam, że spółki powiązane są z Zygmuntem Solorzem a nie Romanem Karkosikiem:)

Biorąc pod uwagę ,że Piotr związany jest z Zygmuntem od 2008 roku to można powiedzieć ,że współpracowało im się doskonale.
Choć mam dziwne przeczucie ,że może za wcześnie użyłem czasu przeszłego "współpracowało".

Teraz w skrócie o COLOMEDICA.
Spółka specjalizuje się w :
-Tworzeniu aplikacji mobilnych dedykowanych ochronie zdrowia, współpracujących z zaawansowanymi systemami analizy i   diagnozy  medycznej
-Dystrybucji urządzeń medycznych współpracujących z aplikacjami i systemami IT.
-Marketingu medycznym , Public Relations, Eventach  medycznych.
-Portalach dedykowanych poszczególnym zagadnieniom zdrowotnym.

Widać ,że  wpasowała by się idealnie  w model biznesowy Solorza.
A więc , czy Piotr został "wydelegowany" do COLOMEDICA , żeby sprawdzić i uporządkować biznes ?
Może ten spadek to "umówiony" poziom po jakim nowy inwestor miałby przejąć biznes a rekompensata za tanie  odsprzedanie udziałów na NC  przez głównych akcjonariuszy miała być zrekompensowana w inny sposób?
Czy po tylu latach "wiernej służby" dla Solorza raptem Piotrek zapragnął dla urozmaicenia swojego CV zasiąść w fotelu Prezesa upadającej spółki ?
Może się wkrótce okazać  ,że dalej "wiernie służy" Solorzowi .

No i nie daję mi spokoju wskaźnik AD pokazujący rosnącą akumulację :
link

Tyle jeśli chodzi o moje luźne przemyślenia,
a jak jest naprawdę - czas pokaże.
Tak jak inni , nie mogę się doczekać finału tej zagadki:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COLOMEDIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.