W wolnym czasie spróbowałem poukładać wszystkie szczątkowe wiadomości w jakąś logiczną "całość"
Zacznę od Piotrka.
04.12.2014 r. Zarząd Spółki powierza mu funkcję Prezesa Zarządu
Sobiś pecjalizuje się w wycenie zadłużenia , eksploracji danych, modelowania, analizy i przeprojektowania procesów biznesowych, relacjach inwestorskich oraz w sprawozdawczości finansowej.
Do stycznia 2015 pracował w Midas S.A.
Wszyscy wiemy ,że półka zajmuje się nabywaniem papierów wartościowych , rozporządzaniem i wykonywaniem praw z papierów wartościowych, udzielaniem i zaciąganiem pożyczek oraz zaciąganiem kredytów.
Kilka lat pracował w takich spółkach jak:
Mobyland - spółka dysponuje częstotliwościami, dzięki którymi Midas świadczy usługi hurtowej transmisji danych w technologii LTE.
CenterNet S.A. - spółka jest operatorem telefonii komórkowej.
Sferia - spółka oferuje sługi telekomunikacyjne (bezprzewodowy dostęp do usług telefonicznych, poczty głosowej, faksu i do Internetu)
Dodam, że spółki powiązane są z Zygmuntem Solorzem a nie Romanem Karkosikiem:)Biorąc pod uwagę ,że Piotr związany jest z Zygmuntem od 2008 roku to można powiedzieć ,że współpracowało im się doskonale.
Choć mam dziwne przeczucie ,że może za wcześnie użyłem czasu przeszłego "współpracowało".
Teraz w skrócie o
COLOMEDICA.
Spółka specjalizuje się w :
-Tworzeniu aplikacji mobilnych dedykowanych ochronie zdrowia, współpracujących z zaawansowanymi systemami analizy i diagnozy medycznej
-Dystrybucji urządzeń medycznych współpracujących z aplikacjami i systemami IT.
-Marketingu medycznym , Public Relations, Eventach medycznych.
-Portalach dedykowanych poszczególnym zagadnieniom zdrowotnym.
Widać ,że wpasowała by się idealnie w model biznesowy Solorza.
A więc , czy Piotr został "wydelegowany" do COLOMEDICA , żeby sprawdzić i uporządkować biznes ?
Może ten spadek to "umówiony" poziom po jakim nowy inwestor miałby przejąć biznes a rekompensata za tanie odsprzedanie udziałów na NC przez głównych akcjonariuszy miała być zrekompensowana w inny sposób?
Czy po tylu latach "wiernej służby" dla Solorza raptem Piotrek zapragnął dla urozmaicenia swojego CV zasiąść w fotelu Prezesa upadającej spółki ?
Może się wkrótce okazać ,że dalej "wiernie służy" Solorzowi .
No i nie daję mi spokoju wskaźnik AD pokazujący rosnącą akumulację :
linkTyle jeśli chodzi o moje luźne przemyślenia,
a jak jest naprawdę - czas pokaże.
Tak jak inni , nie mogę się doczekać finału tej zagadki:)