Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,80 zł , zmiana od tamtej pory: 37,82%

Re: Ukraina się chwali a Rosja idzie dalej.

No to zdecydowanie nie było dobre info.
Trochę się zdziwiłem że Ukraińcy nie bronili tego mocniej, bo jednak druga co do wielkości elektrownia to bardzo istotna infrastruktura. No ale ja nie jestem strategiem, może z militarnego punktu widzenia miało to sens.

A co do tego że źle idzie Ukrainie, to poczekajmy może jednak z oceną aż zaczną kontrofensywę. To zdobycie elektrowni to był pierwszy poważniejszy sukces Rosjan od początku lipca. Trochę im zeszło. Nie wiem czy się orientujesz w sytuacji militarnej ale podobno nie wprowadzili nawet jeszcze większości czołgów T-72 do walki z poprzedniej dostawy od Polski, a teraz znowu otrzymali ten model "Twardy". Na pewno szykują się na coś mocnego.

Dobre pytanie jest takie czy główne uderzenie to będzie na pewno tylko obwód chersoński i południe. Coś za dużo ostatnio o tym jest w telewizji i może chodzić o to, żeby ściągnąć tam jak najwięcej jednostek rosyjskich. Ze strategicznego punktu widzenia na pewno Chersoń to takie minimum. Jak odbija miasto stołeczne, to będzie nie tylko ważne pod wzgledem strategicznym ale też propagandowym.

Jeżeli okaże się że przeprowadza jeszcze kontrofensywę na froncie charkowskim i odetną jednostki będą w Izium, no to wtedy będzie można mówić o tym, ze ładnie oszukali Rosjan. Może dlatego niszczą regularnie przeprawy na południu? Żeby rozprawić się tylko z jednostkami na zachodnim brzegu i tam się umocnić, a jednocześnie załamać trochę ofensywę Rosjan na kierunku donbaskim.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASTARTA 1,08% 32,80 2023-06-02 10:41:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.