No ale w którym miejscu bajam? Przecież to że pod Rafałem ziemia drży jest faktem. Żeby złagodzić trochę te wibracje i dociążyć grunt wyszedł z kryjówki nawet sam pan premier. Stoi koło niego i to nic nie pomaga, wręcz przeciwnie wygląda jakby pogarszało... Dzisiaj w "Faktach po faktach" znalazł w rozmowie Nawrockiego z Mentzenem że wyznanie tego pierwszego (że jest przeciwny Ukrainie w NATO) "zdradę stanu"... Tak on to naprawdę powiedział pomimo spacerów na molo z pewnym Rosjaninem (twardo się też sprzeciwiał nie robieniu z Rosją interesów które miały polegać na przejmowaniu polskich spółek). A gdyby Nawrocki powiedział odwrotnie to pan premier powiedziałby to samo, uzasadniając że mogłoby to sprowokować Putina... Naprawdę martwię się w tych dwóch panów bo kiedyś nawet chciałem na Tuska głosować (pierwsza kadencja pierwszego urzędowania). Byłem naprawdę blisko i bardzo lubiłem TVN24 i nawet czytałem "Gazetę Wyborczą". Poważnie mówię. Świetne dziennikarstwo przy przekazywaniu neutralnych treści, ale niestety tylko tyle. Potem zaczęło mi ciążyć mówienie o ciągłym kryzysie w Polsce. Nabrałem wątpliwości. One narosły jeszcze bardziej gdy PiS przejął władzę. Nagle się okazało że nie ma kryzysu i wszystko strzela w górę. Pompa gotówki z mafii vatowskich poszła do ludzi. Wszystko się wydało, choć widziałem to już duuużo wcześniej, ale potrzebowałem tego żeby przekonali się moi rozmówcy z mojego środowiska którym próbowałem to tłumaczyć. Zadawali mi potem pytanie ,gdy to zrozumieli, skąd ja to wiedziałem wcześniej. A przecież wystarczyło popatrzeć. Długo by o tym pisać i ci którzy siedzą na Bankierze ostatnie 10 lat wiedzą ile razy to poruszałem. Ciekaw jestem co się wydarzy dalej.
Ja wiem obserwator jakie Ty i Twói kompanii macie poglądy ale do diaska...wszyscy możemy na rozwoju Polski skorzystać. Kumaci którzy do tej pory wśród biedoty byli zamożni, wśród zamożnych będą obrzydliwie bogaci. Natomiast nade wszystko w tym wszystkim chodzi tak naprawdę o czyste sumienie i czyste konto, bo jeśli nie są to i tak za to się odpowiada za życia lub po. I w imię czego? jakiś błyskotek, które trzymamy w rękach tylko przez chwilę? Pomyśl o tym.