Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon

Hmm, ale zdajecie sobie sprawe ze analiza techniczna przy takiej ilosci akcji w obrocie to wrozenie z fusów ?

Tu jedynie mala ilosc akcji i 2 dni duzych obrotow wskazywalo ze moga byc wzrosty na spolce. Przebicie wsparcia na 70 groszy 3 dni temu wskazywało ze moga byc wzrosty, oraz to ze na poprzednim wybiciu b. duzo akcji zmienilo wlasciciela.
Na NC wiekszosc sygnalow okazuje sie byc fałszywymi, bo czesto decyduje poprostu kilku duzych inwestorow czasem jeden, kiedy beda wzrosty albo spadki.

Jezeli robicie sobie guru na podstawie AT rynku NC to troche smieszne to jest ale i smutne bo sobie kuku robicie.

Ja spedzam troche czasu przed wykresami i wiem jak sprawdzaja mi sie wykresy spolek na ktorych jest mala plynnosci i duza, A spolka o kapitalizacji ze 3 dni temu okolo 15 mln i z akcjami w obrocie rzedu 10 %, to jest poprostu malo wiarygodna. Tu za 1.5 mln mozna bylo zebrac wszystkie akcje. 18 i 19 kwietnia zmienilo wlasciciela ok. 1/3 akcji w wolnym obrocie, wiec kazde nastepne wieksze zakupy musialy miec wplyw na wzrost kursu. A tu jest wyrazna manipulacja kursem. Poprostu kilka osob postanowilo niezle zarobic. a tu naprawde duzych pieniedzy nie potrzeba aby cos takiego zrobic, wtedy wystarczylo 400tys zlotych , a pewnie mniej bo pewnie spekulanci sie przylaczyli.
Podstawowym założeniem analizy technicznej jest to że w dłuższym terminie nie można manipulowac kursem akcji.

Ja kupilem Malkowskiego z podobnego powodu jest mala ilosc akcji w obrocie i kurs zaczal rosnac i byl wyrazny jeden dzien akumulacji spolki ale nie oszukuje sie jezeli tu beda wzrosty ze to moje umiejetnosci AT odegraly jakas wieksza role, albo poprostu ktos zaryzykuje te kilkaset tys zlotych albo nie. jak bedzie mial 500tys do zaryzykowania to moze byc identyczna sytuacja ale chodzi o to ze z WYKRESU TEGO NIE PRZEWIDZISZ, kiedy ktos postanowi kupic. Byc moze jak bym sprzedal wszystkie swoje akcje i wsadzil w ta spolke albo umowil sie z kilkoma znajomymi to sami moglibysmy urzadzic taki rajd na spolce.

Tu cały sukces sprowadza sie do tego zeby na wykresiie np. w trendzie spadkowym polaczyc linia szczyty i kupic w momencie jezeli kurs przebije ta linie, przy wiekszych obrotach. Jezeli kurs wroci ponizej to realizujecie strate jak nie to jedziecie z trendem.

volky chcialbym zebys sie ustosunkował do tego wpisu,

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REMEDIS 0,00% 0,08 2023-08-07 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.