Pełna racja!!
Osobiście nie posiadam akcji Grupy Kęty, bo zainwestowałem wszystko w banki, ponieważ są w chwili obecnej w dołku i zamierzam je dopiero po kilku lat, jak wszystko wróci do normy sprzedać. Myślę, że tak szybko z tego dołku się nie odbiją i zamierzam tam jeszcze sporo zainwestować zanim odbiją.
Jeśli ktoś ma akcje Grupy Kęty, to gratuluję, ponieważ to jest jedna z najsolidniejszych spółek w Polsce. Fundamentalnie nie do pokonania. Niestety Polski rynek akcji jest specyficzny. Dużo małych inwestorów z nadzieją na szybką kasę. Mylą giełdę z kasynem. Ale większość społeczeństwa lubi przepłacać i tracić i dorabiać GPW oraz Maklerów.
CD Projekt ładnie szedł w górę, ale tylko przez wysokie oczekiwania i spekulację. Nie jestem hazardzistą i nigdy w życiu nie zainwestował bym w tą spółkę przy takiej cenie. W Kęty jak najbardziej. Nie oczekujcie że wartość akcji Grupy Kęty wzrośnie kilkakrotnie w ciągu paru lat, ale można się przez kolejne lata spodziewać solidnej dywidendy oraz delikatnego, nieprzesadzonego wzrostu wartości.
Dobra i solidna inwestycja. A jak chcesz się szybko wzbogacić to idź do kasyna i postaw cały majątek na jedną kartę.