Dnia 2021-12-25 o godz. 16:01 ~ksiadzrobak napisał(a):
> Coś w tym jest mimo wszystko niecałe 3 mln to tych akcji aż tyle nie będzie a część pewnie spłaca w gotówce więc że facto kwota emisji jeszcze niższa
> >
> > No to tylko teoretyzowanie ja to widzę tak,że są bardzo blisko celu więc skolowali kasę od znajomych bo i tak wiedzą,że komercjalizacja się powiedzie i te 3 banki to nic..
Zeby doprecyzować, nie chodzi mi o ilość akcji ponieważ nawet gdyby skonwertowali wszystko (zakładam ze tak będzie)
to nie są to duże ilości, jeżeli projekt wypali to i tak będzie dobrze.
Chodzi mi o to ze podejrzewam ze to jest kolejny wałek, goście wchodzą na giełdę informując ze projekt w obecnej fazie mogli by sprzedać za 300mln$ ale jeżeli ukończą to co zaplanowali to projekt będzie można sprzedać za 0.5mld$
Informują ze maja kasę na ukończenie, projekt nie ma zaplanowanych badan na 10lat tylko ma się to wydarzyć w przeciągu 1.5roku.
W miedzy czasie mamy "najlepsze" testy na świecie na covid (pisze w cudzysłowie ponieważ jeżeli nikt nie chce tego kupić to nie bardzo jest jak uzasadnić ze są takie dobre), patenty, przeniesienie rynku notowań.
To są wszystko informacje po których kurs powinien jeżeli nawet nie rosnąc to chociaż nie spadać jak kamień, przebijając nawet cenę z debiutu podczas którego była chyba z 90% redukcja (już nie pamiętam jaka ale duza, nie chce mi się szukać)
No i na Swieta mamy bingo wyjaśniły się powody spadku, typowy banan, goście zagrali na krotko bez ryzyka, wywalali akcje które później odkupią po cenie 20% niższej niż dno zwałki którą sami wywołali.
Jak projek wypali to maja akcje, a jak nie wypali to maja przynajmniej pieniądze z "shortowania" akcji (tez w cudzysłowie, bo na takich zasadach to wałek bez ryzyka)
Data komunikatu tez wydaje sie nie przypadkowa w tym okresie ludzie są zajęci Swietami.
Tak jak powiedziałem, jeżeli projekt wypali to nie ma problemu, jeżeli będzie jak z Braster, Nestmedic, Cormay to goście już sobie zarobili na akcjach i cokolwiek się wydarzy to są zarobieni.