Dnia 2025-11-01 o godz. 20:01 ~Dewajtis napisał(a):
> >>wpisałem w google ilu z rosji uciekło przed mobilizacją , ciekawe wynikiIlu Rosjan uciekło z Rosji?<<
> >
> > Uciekli z Rosji, to ruski zasila Koreańczykami i innymi najemnikami. A Ukraińcy czym zastąpią młodych uciekinierów. Może my tam pojedziemy. Masz ochotę? Bo ja nie i nie widzę powodu, by młodzi Polacy mieli tam jechać. Aby ta wojna się skończyła, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Na dzień dzisiejszy Ukraina nie m potencjału, by odzyskać utracone terytoria. A żołnierzy coraz mniej.
A myślisz że na Ukrainie nie ma najemników. Czego się boisz wojny w Ukrainie czy Polsce.Jesteś za stary by tam jechać jak i ja więc w czym masz problem.
Prawda wygląd tak że jak damy Ukrainie potrzebne uzbrojenie to rosja pada szybciej niż myślisz.Gospodarka już w głębokim mule a z tego nie wychodzi się latami.
Jak głód samym rosjanom zajrzy do "d.u.p.y" sami zrobią porządek z terrorystom.Ukrainie to nie grozi.Wolna Ukraina wolna Polska i zachód.
A jak widzisz te aneksowane tereny , co tam rosja zrobi jak nie ma w kraju pieniędzy na wszystko , od przedszkola po drogi.
"Nie odda dziś odda jutro"