Dnia 2019-05-03 o godz. 14:49 ~Tomi napisał(a):
> Zarząd CFI Holding SA z siedzibą we Wrocławiu (Emitent) informuje, że w dniu 16.04.2019 roku podjął decyzję o przystąpieniu do rozmów zmierzających do pozyskania nowych zagranicznych inwestorów instytucjonalnych/funduszy inwestycyjnych w celu pozyskania znaczących środków finansowych dla Spółki, co m. in. umożliwi realizację wielu planowanych projektów inwestycyjnych w segmentach, w których działa Grupa CFI Holding.
> Jednocześnie poszukiwanie zagranicznych inwestorów finansowych/funduszy inwestycyjnych dla Spółki pozostaje bez wpływu na przyjętą bieżącą strategię rozwoju i działalność Grupy CFI Holding
A ja się pytam, gdie są pieniądze z emisji !!!!!!!!!
Wyrażnie było napisane:
udziały zostały opłacone z własnych środków pieniężnych inwestorów - mniej więcej tak to brzmiało w raporcie spółki
Czy jakaś instytucja państwowa to kontroluje\
Zebrali 800 baniek i szukają inwestora - dobre - albo raczej sponsora
Co do notowań, ja nie widzę tu od dłuższego czasu żadnej akumulacji
Ot, jeden posiedzi na akcjach kilka miechów, nic z tego nie wynika - oddaje - i bierze je kolejny z zamiarem zarobku
Wystarczy policzyć ile akcji przemieliło się od 2016 . trzeba w tym momencie zaznaczyć bardzo ważną rzecz.
Do momentu mega emisji było w akcjonariacie kilku z ponad 5 % udziałem. Po emisji stali się podprogowcami i już nie muszą inforamować o sprzedaży.
I na koniec.
Od dłuższego czasu żadnych merytorycznych dyskusji na forum. Rozumie, boczniak. Ale spółka prowadzi działalność budowlaną. gastronomiczną, dywersyfikuje porfel w rózny sposób. A tu cisza.
Paka napisał, że nie chcą obcych w akcjonariacie. No ale czy mamy gwarancję że to kiedyś porządnie podbiją?
I ileż można czekać ?