Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,05 zł , zmiana od tamtej pory: 85,12%

Re: PGE obniżony ranking!!!!! Krótki musiał to wiedzieć wcześniej

Znam sprawę Lotosu i w pełni się zgadzam z tymi co twierdzą że rekomendacje są delikatnie nazwać dziwne. Ale są to rekomendacje wydawane przez biura maklerskie. Nie wiem czy wy nie mylicie rekomendacje biur maklerskich z ratingem wydawanym przez Fitch, ma renomę światową, na całym świecie banki się z nią liczą. Zobacz więc kto wydał dla Lotos takie rekomendacje, proszę nie mylić więc agencji Fitch z biurami maklerskim banków. Nie wiem czy to co napisałem jest jasne?ktoś niefortunnie też uważam napisał że rekomendacje są wydawane na zapotrzebowanie, zgadzam się, ale są to wydawane przez biura. A wydanie więc obniżone go rankingu przez agencje Fitch, jak ktoś ma minimum wiedzy, to poważna sprawa. Nie ma co porównywać pge do innych energetyków, bo pge jest w WIG20, a tam w te spółki inwestuja inne fundusze międzynarodowe, kierują się czy spółka ma odpowiednia pozycję, a jak jest w WIG20 to uważają ze można.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PGE -0,93% 11,20 2025-10-31 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.