Miałem naprawdę już nie pisać o tym pseudo analityku.Ale to co on znowu wypisuje woła o
pomstę do nieba.
Miała być agresywna fala C a teraz nagle ma być trzecia pod fala wzrostowa.
18 XII2011r chodzik oglasza armagedon, natomiast 19XII jest ostatni dzień spadków i Wig 20 z poziomu 2100 dochodzi do 2400.
18XII 2011r chodzik pisze że HB Polska do końca roku osiągnie nowe dno.
21 XII 2011r powstaje sygnał kupna według stosowanych przeze mnie metod i kurs z 70 gr rośnie do 1.40 zł czyli o 100%.
Ale to jeszcze nie koniec, pomimo że chodzik dniami i nocami razem z eliotem obserwował kurs trakcji to sygnał kupna i to jak zwykle bez błędny ogłosił na tej spółce Maciej z Krakowa odwieczny wróg i tępiciel chodzika.
A do Kracego napiszę tylko jedno, na HB był też taki jak ty wielbiciel tego beztalencia o nicku Shrek jednak po utracie ponad 60% pieniędzy przeszedł do obozu jego wrogów.
A oto dowód że napisałem 100% prawdy a nawet byłem wyrozumiały nie wyciągając wszystkich głupot.Zwracam uwagę na punkt 3.Sytuacja techniczna.
słowo na niedzielę 18.12.2011 czyli zaproszenie do tańca.
Autor | ~chodzik księżycowy [89.68.157.*] 2011-12-18 14:35 Zobacz wątki dotyczące Hydrobudowa Polska
Zobacz profil Hydrobudowa Polska
Witam serdecznie kolegów i koleżanki też,
zapraszając jednocześnie do obejrzenia mojego programu w 3D.
1. Sytuacja polityczna
Po wyborach znaleźliśmy się w innym świecie. Z wyspy zielonej wpadliśmy w ciągu tygodnia w sam środek kryzysu światowego. Jarek spełnił doskonale pokładane w nim nadzieje jako straszak i alternatywa dla rządu Tuska. Teraz pozostały mu wyłącznie babcie (serialowe też) którymi się otacza. Jednak w dalszym ciągu może liczyć na kroplówkę ze strony PO. Jest bowiem niezbędny na scenie politycznej.
Cała ta UNIA wydaje się jednym wielkim przekrętem. Europa bez granic, wspaniale. Zacieśnienie więzów gospodarczych a jakże. Wspólna waluta ? STOP istna głupota i mrzonki albo powiadam, przemyślane działanie tych co liczyli, że jak się to wszystko skończy pozostanie jedno dominujące państwo i reszta mniej czy bardziej ważnych satelitów. Jak można było pomyśleć ( a co dopiero próbować urzeczywistnić tą utopię ), że uda się powiązać ze sobą wspólnym pieniądzem państwa o różnym potencjale gospodarczym, cyklach , kulturze. Masz piesku kiełbaskę i rzucono nam po nogi rarytas do którego musieliśmy dodać chleb i musztardę. Jednak nawet te dodatki zadłużyły nasz kraj i to licząc
możliwościami eksportu w takim samym stopniu jak zadłużył nas kiedyś Edzio Gierek.
Przy okazji zbudowaliśmy państwo prezesów, bankierów polityków i urzędników. Teraz musimy dołożyć do wspólnej kasy sześć czy siedem miliardów euro z Narodowego Banku Polskiego wmawiając emerytom i biedakom, że to nie ich pieniądze.To ja się pytam czyje ?
ufo ludków ?. To zaproszenie wszelkiej maści spekulantów do uderzenia w naszą złotówkę i tak już ledwo zipiącą. Cóż wracamy do czasów przeszłych. Wtedy też byli ONI czyli rządzący
nie ponoszący w najmniejszym stopniu ceny kryzysu i biedota pozostała. To co bowiem proponuje nam obecna władza doprowadzi do unicestwienia całej ledwo powstałej klasy średniej.
2. Sytuacja gospodarcza
Tu wcale nie jest lepiej. Inflacja nieco poniżej 5%. i słaba złotówka powodująca dotkliwy wzrost cen paliw nie pozwala RPP na obniżanie stóp procentowych. Na dodatek wskaźniki wyraźnie pokazują, że Polska jako kraj jeszcze w recesję nie weszła. PMI dla przemysłu co prawda naruszył granicę 50% lecz politycy przekonują nas, że damy sobie radę. Otóż rady sobie nie damy. Kroki podejmowane bowiem przez PO są znacznie spóźnione. Pamiętacie jak kilka miesięcy temu sporo przed wyborami miała nastąpić jesienna ofensywa legislacyjna,
kiedy to Pan Premier przeprowadził się do budynku Sejmu.? Co z tego wyszło ?
Giełda pikuje a ponieważ znacznie wyprzedza to co ma się w gospodarce zdarzyć ( ja to nazywam nawet wyprzedzeniem ciążowym ) można spodziewać się prawdziwej zapaści pod
koniec pierwszego kwartału przyszłego roku. O obniżeniu stóp procentowych, które są nieodzownym warunkiem przejścia bessy w hossę radzę zapomnieć i to na długo !
3. Sytuacja techniczna na najbliższe miesiące wygląda tak, że mamy do czynienia z falą ,,C,, Elliotta, która jak wiadomo dzieli się na fal pięć. Właśnie w chodzimy w trzecią jej podfalę, mającą wszelkie cechy fal trzecich, czyli agresywność i szerokość. Nie ma w tym wypadku co analizować poszczególnych spółek, bo prawie wszystkie dostaną po tyłku. Można tu jedynie zróżnicować je pod kątem siły trendu spadkowego. To w sumie nic nie zmieni ale może pozwoli co po niektórym oprzeć drabinę nadziei na chmurach. Na dodatek pokonanie wsparcia na Wigu i Wigu 20 da jednoznaczny sygnał sprzedaży, chociaż i tak wykresy tych średnich właśnie opuszczają formację diamentu dołem. Klasyczny trójkąt spadkowy buduje też mwig 40, natomiast swig 80 już wyszedł z formacji konsolidacji i prawdopodobnie w nadchodzącym tygodniu wykona mały ruch powrotny do pokonanej linii wsparcia, która obecnie stała się linią oporu.
Jak wiadomo obserwuje HB, Trakcję i Sfinksa. Zwłaszcza sytuacja Trakcji po wypowiedzeniu kredytu spółki zależnej wydaje się być zła. Spółka ta bowiem dotkliwie cierpi na brak płynności finansowej. Czy jeszcze ktoś wątpi, że wkrótce jej cena spadnie w okolice 55 groszy zgodnie z moimi zapowiedziami ? Hb trzyma się, lecz to nic nie da. Do końca roku ustanowi nowe dno. Sfinks o daj Boże ale tu już nikt nie pomoże. Volumen na tym papierze to istne kpiny.
Tak więc odkładając okulary 3D nie zapomnijcie wyłączyć zasilania.
Chodzik Księżycowy