> słowo klucz JESLI ..
> tak jak pisałem z jego wypowiedzi na konferencjach online nie wynikało aby miał chęci do dzielenia się zyskami ze swojej spółki .. :) :)
> to jest facet który ma swoje zdanie, rządzi tam twardą ręką - widać było po wypowiedziach pracowników i szybciutko gasi zapędy jakiś śmiesznych akcjonariuszy którzy nie mają nawet 5 % na WZA, a chcą mu uświadamiać jak ma zarządzać firmą :) :)
> dlatego z wypowiedzi Bełkota o jakimś decydowaniu na WZA drobnych akcjonariuszy nawet nie chce mi się śmiać bo są żenujące :)
Scenariusz 1 - spółka jest do zdjęcia z giełdy - chodzi o brak chęci dzielenia się zyskami z resztą akcjonariuszy, jest tej kasy trochę ale na jak długo wystarczy??
Scenariusz 2 - kurs akcji jest trzymany aby Prezes mógł skupić odpowiednią ilości - tylko po co ?? władze w spółce już ma ,....może aby w przyszłości gdy kurs akcji będzie w górze - sprzedać za odpowiednio wysoką cenę z dużym zyskiem ?? to już bardziej prawdopodobne - bo jak kurs akcji będzie powiedzmy po 15 -20 zł to on za 10 % akcji spółki weźmie 150 - 200 milionów tylko dla siebie. A pozostanie mu jeszcze sporo akcji, albo sprzeda i zarobi więcej.
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co do scenariuszy ?? albo plusy i minusy tych które ja zaproponowałem ?