Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: OVB ? Co sądzicie o tej firmie?

Najlepsza wykwalifikowana kadra. Sami profesjonaliści. Po prostu super. A ci mega spece mogą się mylić tak samo jak laik w stylu pani Bożenki ze spożywczaka, czy pana Zenka, który jest cieciem. Jak była połowa 2007 r., to większość tych speców mówiła o dalszej hossie, o świetlanych perspektywach itp pierdołach, a teraz mamy porządną bessę. Ja też uważam, że nie będzie u nas drugiej Japonii i 20 letniej bessy, ale sądzę, że jeszcze niezłe możliwości na kupno będą w 2009 i 2010. Co prawda w przypadku kupowania regularnego jest mniejsze ryzyko niż przy jednorazowym wejściu, ale takiej superhossy jak w l. 2003-2007, to pewno długie lata nie będzie, więc i chciwość należy ograniczyć. A poza tym na cholerę ci pośrednicy. Najlepiej po prostu ładować kasę bezpośrednio do funda i nie płacić dodatkowego haraczu. A co do najlepszych doradców w OVB, to pisałem kiedyś, że mój uczeń, który nie był w stanie skończyć przeciętnego warszawskiego liceum (kłopoty z matmy i z innych przedmiotów), po zdaniu matury w jakieś wieczorówce, został kierownikiem czy wicekierownkiem w OVB. I robił tam karierę dopóki go nie wywalili za podrabianie podpisów klientów. No jeśli tacy maja nam doradzać i dbac o nasze emerytury oraz ubezpieczenia, to naprawdę jest się czym martwić.