Jeśli, kogoś interesuje, to pisałem do KNF, zadałem wiele pytań o HAWE SA m.in. o to czy mogą wskazać instytucję która zmusi Prezesa do zwołania Walnego, dostałem taką odpowiedź:
Szanowny Panie,
informujemy, że 27 marca 2018 r. Komisja Nadzoru Finansowego wydała decyzję bezterminowo wykluczającą akcje spółki Hawe S.A. z obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. Zgodnie z ww. decyzją, skutek w postaci wykluczenia akcji ww. Spółki z obrotu nastąpił po upływie 30 dni od dnia, w którym ww. decyzja stała się ostateczna, co nastąpiło w dniu 2 maja 2018 r. Tym samym ostatnim dniem obrotu na rynku regulowanym akcjami spółki Hawe SA był dzień 1 czerwca 2018 r. Wykluczenie akcji z obrotu na rynku regulowanym nastąpiło z dniem 2 czerwca 2018 r. Od dnia 2 czerwca 2018 r. Hawe S.A. w związku z utratą statusu emitenta, którego papiery wartościowe dopuszczone są do obrotu na rynku regulowanym przestała podlegać obowiązkom informacyjnym polegającym na publikowaniu raportów bieżących, okresowych i informacji poufnych. Obecnie Hawe S.A. nie jest podmiotem nadzorowanym przez UKNF.
Link do komunikatu -
link .
Z poważaniem,
Departament Komunikacji Społecznej
Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
Żadnego zainteresowania, żadnej pomocy!
--