Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD

Witam
Wiem, wiem,że dzisiaj święto i lepiej świętowaćniż pisaćna forum.Jednak piszę,wybaczcie.Przejrzałem moje archiwum Mostka od 1997 roku i trochę refleksji starego człowieka.Nie będą to tylko statystyki, bo to niczemu by nie służyło.
Narzekamy obecnie na duży udział drobnego akcjonariatu.Takie ich prawo ,a dla wszystkich to istniejące niebezpieczeństwo mało racjonalnego zachowania i żeby było śmieszniej dotyczy to i transakcji przy zwyższe i zniżce kursu.Zobaczmy jak łatwo tu manipulować kursem, bez zbędnego wysiłku . Takie zachowanie dotyczy nie tylko Mostka ,ale znacznej ilośći spółek o małej wartości jednostkowej.Drobni / wybaczcie / zawsze łatwiej wejdą w papiery o wartości 2.00 niż 22.00zł.Mając tańsze akcje w większej ilości czują się bardziej dowartościowani.
Co do wyników,były one w latach różne ,jednak z przewagą wyników dodatnich.
Co ciekawe nawet przy bardzo dobrych wynikach zdarzało się ,że kurs nie odbijał w górę.
Częstowano nas słynną formółką ,że dobre wyniki zostały już uwzględnione w kursie akcji.Ostatnie śmieszne zachowanie się kursu moim skromnym zdaniem bardziej wygląda na upłynnianie kursu niż skupowanie.Pomyślmy jest sporo osób i niestety większych inwestorów, którym może zależeć na pozbyciu się akcji.To nie wygląda na wymianę akcjonariatu.To wygląda na kolejne ubierane drobnicy.Móglbym pisać o innych sprawach,tylko wiem ,że i już tak Was zanudzam.Jeżeli tak to wybaczcie.
Pewnie macie inne zdanie.Chetnie przedyskutuje.
Pozdrawiam jato

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.