Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Miki nic nie wiesz o A4 ???????

z tego odwołania na 1,9 mld sąd przyznał tylko 2 mln dla HBP, oprócz tych 38 mln wcześniej uznanych przez PBG. Odnośnie tej decyzji sądu syndyk miał złożyć kolejne odwołanie lecz nie dowiadywałem się i nie wiem czy taki złożył. Nie rozmawiałem z syndykiem tylko z panią z biura syndyka i ona powiedziała że odnośnie kwoty 1,9 mld sąd nie argumentował tego że ta kwota ma zostać objęta układem na PBG, lecz nie znała uzasadnienia ponieważ rozmawiałem w dniu kiedy była decyzja sądu i nie zapoznała się wtedy jeszcze z postanowieniem sądu.
Ta decyzja sądu oraz wysłanie odcinków akcji, trochę mnie zniechęciły do dalszego interesowania się tą spółką, ja przypuszczałem nieco inny scenariusz, lecz jako drwienie przez wiśnię z akcjonariuszy odbierałem informacje o walnym na 30 września i głosowaniem nad układem, jak lista wierzytelności nie była zatwierdzona,
natomiast odnośnie A4 nic nie wiem lecz postaram się dowiedzieć cokolwiek, lecz jeżeli ta informacja jest z raportu PBG, to jej wiarygodność oceniam bardzo nisko, bo jak można wierzyć komuś mówiącemu publicznie że w dniu 30 września będzie walne w sprawie układu, kiedy wiadomo że są wyznaczone późniejsze terminy sądu w sprawie odwołań do listy wierzytelności i wiadomo że ta lista nie będzie zatwierdzona w tym terminie, lecz to jedno z mniejszych kłamstw z tamtej spółki jak również opinia biegłego rewidenta do raportu ewidentnie wskazywała jak okłamuje się akcjonariuszy, to już nie jest kreatywna księgowość to jest jawne okłamywanie akcjonariuszy, ciekawi mnie czy jest jeszcze szansa na układ na PBG i jak to się przełoży na HBP. Postaram się również dowiedzieć czy syndyk złożył odwołanie od tej decyzji sądu bo podobno takie jemu przysługuje i chyba naturalnym jest że musi działać aby w największym stopniu zaspokoić wierzycieli, więc nie może odpuścić, pożyjemy zobaczymy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.