Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,80 zł , zmiana od tamtej pory: -9,84%

Re: miedzy 13 a 15 maja info o dywidendzie :)

Dnia 2019-03-19 o godz. 09:15 ~axaa napisał(a):
> Dnia 2019-03-18 o godz. 20:30 ~fun napisał(a):
> > Dnia 2019-03-18 o godz. 17:01 ~axaa napisał(a):
> > > Dnia 2019-03-18 o godz. 16:20 ~fun napisał(a):
> > > > Dnia 2019-03-18 o godz. 15:11 ~axaa napisał(a):
> > > > > Płacą dywidendy w euro ? Czy w PLN?
> > > > > Asseco Słowacja płaciła w euro
> > > > > Sądze ze w euro - ale prosze o podpowiedz
> > > >
> > > > Wygląda jakby w złotówkach :) Dywidenda 0.58, cena akcji 12,xx.Normalna wycena może nawet lekko niedowartościowana.:)
> > > > Dobrze sądzisz, dywidendy płacą w euro.
> > >
> > > Dzięki-Asseco Słowacja TO BYŁA ZŁOTA SPÓŁKA/Wspominam ją ciągle.Mam nadzieję że Inter Rao mnie ( i inych) nie zawiedzie!
> >
> > Ja miałem w portfelu już jako Asseco Central i przez kilka lat dziwiłem się dlaczego jest tak nisko wyceniona w porównaniu do innych Asseco. Tutaj jest to samo, tylko jeszcze lepiej  .Szkoda 2-go kwartału w ubiegłym roku bo dywidenda zamiast 2.5 zł mogła by być wyższa o duże kilkadziesiąt gr .Co się odwlecze...itd. Perspektywy na ten rok i najbliższe kilka lat  mają świetne.
>
> A skąd masz przekonanie ; TUDZIEŻ WIEDZĘ O ŚWIETNYCH PERSPEKTYWACH?Spółka jest litewska, mało o niej wiadomo.Asseco Słowacja to własność Asseco Polska

W 2017r zmienil się trend na wzrostowy na rynku surowców energetycznych,a w 2018 na rynku cen energii.Z reguły są to trendy wieloletnie i żaden minister  wykształcony na ekonomii socjalizmu tego nie zmieni, ustalając ceny na dzień jakiśtam z 2018 r.:) Litwa tak jak Włochy jest importerem energii,tylko w dużo większym %.Ponad 80 % prądu na Litwie jest z importu Najwiekszym graczem jest tam Interaolt..Ostatnio doszedł im nowy rynek,który powinien dawać im zyski co najmniej do 2023 r. Wejdż sobie na stronę PSE (dane systemowe) i zobacz w którą stronę i ile prądu płynie przez połączenie Polsko-Litewskie :)Interaolt zarabiał średnio przez ostatnie lata ok.70 mln zł.Z tego 5 mln szło na donacje (sport,kultura itp.), 15 mln zł rocznie  na ekspresowe oddłużanie zależnej farmy wiatrowej,a reszta ok.50 mln zł na dywidendę.(zysk netto spółki matki).Za kilkanaście miesięcy kredyt będzie spłacony w całości.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.