Ad. /-/ Coraz ciekawsze te podpisy :) Też tak myślę. Tak jakoś nie daje mi tylko spokoju, ale nie pasuje to do całości.
Na ewentualne rozwinięcie, liczę trochę na zainteresowanych wysłaniem listu do RPO, niech to będzie choć troszkę praca zbiorowa. Ja z pewnością to zrobię, bo po ostatnim orzeczeniu TK w sprawie przywileju dla rozpoczynających, jawi się drobna szansa na podjęcie sprawy przez RPO.
A końcówkę można pozostawić czy także usunąć ? Nie mam pojęcia jak można samemu wnieść skargę.
Ad. Thorunczyk
A nie jestem przekonany :)
Okres o którym wspominasz jest identyczny dla wszystkich podmiotów wymienionych w ustawie. Stąd owa dyskryminacja nie występuje. Ale uzasadnij, mogę się mylić. Poza tym napisz taki fragment, tak bym mógł go wkleić do listu. Trzeba w takim wypadku napisać kolejny wstęp, bo należy tam wtedy umieścić numery artykułu.
Chciałbym także potwierdzenia, wsparcia, albo odradzenia wysłania takiego wniosku. Zawiera on jednak subiektywne stanowisko a mogę nie mieć racji.
Jedno jest pewne, że płacilibyśmy tylko 410.44 wraz ze zdrowotnym, a ZUS naprawdę musiałby się zająć pomnażaniem pieniążków.
Pozdrawiam