Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

ad. AR
kasy fiskanej nie miałam. działalność moja to usługi fryzjerskie i sprzedaż art. kosmetycznych. DZiałanośc prowadziłam w małym miasteczku, w starym budynku, a raczej pomieszczeniu(15 m kw.) bez żadnych wygód, tzn. miałam ciepłą wodę , ale wc tam nie było. warunki były spartańskie
moje koszty to zakup art. kosmetycznych, a także narzedzi pracy- trwaych,typu nożyczki,fotel,oc
W US powiedzieli że takie rzeczy mogę rozliczać niezależnie od prowadzenia DG, ale na dzień dzisiejszy wydaje mi sie że wcale mi to na zdrowie nie wyjdzie.
Zawieszenia działaności były spowodowane problemami zdrowotnymi córki, bądz moimi. Jeżdząc do lekarza robiłam , przy okazji, zakupy atr ewentualnie potrzebnych do pracy.za lokal płaciłam co miesiąc ( na umowie 50zł.)niezależnie od dochodu bo miałam nadzieje , że w końcu będę normanie prowadzić DG,tj. całą parą. Ale niestety, nie dało sie .Zus mówił ze składka na ub. zdrowotne przestała być podziena, ale o ub. społecznym nie wspominał- ciągle można było je dzielić
To niesamowite , aby wprowadzić w błąd taką masę ludzi, a teraz ci ludzie nie mogli udowodnić że zus nie przestrzegał KPA i bez ponoszenia żadnej odpowiedzialności ściągał z przedsiębiorców zaległą kasę z odsetkami ,oczywiście.
pozdrawiam i dziękuję , z góry, za zainteresowanie moimi kłopotami:)