Witajcie, generalnie mam w tej chwili malo informacji np. w kwestii okreslenia dat wyrejestrowania, czy tez skladania zeznan podatkowych Pit - 5, jak tylko moj maz zachorowal, zmienilismy wysokosc udzialow w spolce, na odpowiednio 90 dla mnie i 10 dla meza. Ale to chyba nie ma zadnego znaczenia. Co do oplacania skladek na ubezpieczenia zdrowotne - licze sie jak najbardziej z ich uregulowaniem.
Mysle o zusie i mysle i sprawdzilam decyzje przyznajaca rente.
Co do samej renty - to wniosek o jej przyznanie zlozylam - 01.09.2002 i wtedy z tego co pamietam - moj maz byl wyrejestrowany przez ksiegowa, poniewaz boksowalismy sie z zusem decyzja o jej przyznaniu zapadla dopiero 30.06.03. Przy czym renta zostala przyznana od dnia zlozenia wniosku - 01.09.2002.
Byc moze troche chaotycznie opisuje nasza historie ale jedynym dokumentem ktory posiadam jest decyzja o przyznaniu renty. Nie mam zadnych dokumentow wyrejestrowujacych z zus, zadnych dat , nic. Dokumentacje bede miala na poczatku przyszlego tygodnia.
Bardzo prosze - zadawajcie mi pytania. Z wypiekami na twarzy zerkam na ta strone codziennie.
Przez nasze nadchodzace perturbacje z Zusem i Waszym radom w tej sprawie - moze ktos inny wyniesie cos dobrego.
Pozdrawiam.