Dnia 2021-12-07 o godz. 08:20 cmpunk napisał(a):
> Dnia 2021-12-07 o godz. 07:31 martyna11 napisał(a):
> > Wystarczy jeden impuls ale faktem jest, że prezesowi nie zależy ba impulsach. Robi wszystko, żeby na giełdzie było jak jest. Ciekawe jaki ma w tym cel?! Zaniżania kursu również jest celowe... obrać z akcji do ostatniego.
>
> Ale długo już to obieranie trwa. Niedobitki sprzedają, obroty śmieszne, co zupełnie wypacza kurs. Ale ktoś te niedobitki kupuje.
> Pewnie scett pamięta, bo jakże mogłoby być inaczej, jak w 2007 roku obrót na Sanwilu pewnego dnia wyniósł 50 baniek i przegrał tylko z Orlenem :-).
>
cempuś , cempuś ,...
Prawdziwie mi się ciebie żal zrobiło ,...
piszesz te swoje głodne kawałki jak wyżej już od ,...5.xx złotych POLSKICH .
A to jakieś j.w. "niedobitki" a to "GROSZOŁAPY*", a to "świetne" raporty i wskaźniki Wk/c. c/z, o straszeniu COVIDem już nie wspomnę (a Zarządowi snw przecież zależy na jak najszybszym wygaszeniu pandemii, bo w tym upatrują swoją "SZANSĘ na Sukces"), i ostatnio mocno zaniedbałeś te działkę ,....
A co do obrotów z 2007r. Uffff
Nie wiem co pamięta schettt , ale ja wiem , że KAŻDA spólka na GPW nawet hold snw z Lublina ma swoje 5 minut. ,....
i mógłbym wymienić kilka , a nawet kilkanaście takich "walorów" jak hold snw , których dzienne obroty (jednorazowo) przekroczyły obroty PKN, ale to były obroty JEDNORAZOWE na zasadzie 'owczego pędu'
-------------------------------------------
* cempku
ujadasz tak na tych j.w. groszołapów , a oni jak widać na inwestycjach w snw najlepiej wychodzą ,....
teraz tak podejrzewam mogą zrobić jeszcze przed końcem roku jakąś podbitkę ok. +10% jak ostatnio po "rewelacyjnych" kolejnych wynikach , a później realizacja jak co roku STRAT do celów podatkowych .
Ps.
A na BRASiku znów dziś kolejne +10%