Mnie oszukali w ubiegłym roku w platformie uni-co. Dla mnie to było coś nie do pomyślenia co mi się przytrafiło. Wpierw korzystałam z usług firmy windykacyjnej, równolegle zgłosiłam zawiadomienie na policje o oszustwie. Jednak policja sprawę umorzyła, a firma windykacyjna do chwili obecnej próbuje działać (jednak nadal nie przesłali mi żadnego wykazu jakie czynności podjęli). Koniec końców zdecydowałam się na oddanie sprawy do kancelarii, w styczniu 2022 Pani adwokat złożyła w moim imieniu i z wszystkimi przygotowanymi wspólnie dowodowymi przeciwko uni-co, zawiadomienie do prokuratury. We wrześniu dostałam pierwszy przelew ze skradzionych pieniędzy, w styczniu tego roku otrzymałam ostatni. Na szczęście wyszłam na zero - nie licząc nerwów i kłopotów. Niestety w lutym (dwa miesiące temu) dałam się podejść i znów zmanipulować (jednak to ostatni raz, więcej już nie będę próbować nic robić na giełdzie), zaryzykowałam i skorzystałam z oferty wyświetlanej i polubionej przez setki osób na facebooku. Palmer Finance, bo to właśnie o nich chodzi, też mieli wschodni akcent, ale twierdzili że od zeszłego roku są w Polsce, że mają biuro w warszawie, musieli się przenieść całym oddziałem z Ukrainy do nas, no bo jest taka a nie inna sytuacja u nich w kraju. Troszkę im współczułam, podeszli mnie może na litość, albo coś zbliżonego. Tu zainwestowałam mniej, bo raptem 9 tysięcy zł. jednak dokładnie, ale to dokładnie w taki sam sposób mnie oszukali! identycznie. kilka wpłat, spore zyski, jednak wypłata na 600 zł na moje konto, dalsze wpłacanie pieniędzy. A na koniec kiedy chciałam wypłacić wszystkie pieniądze z konta do siebie na rachunek, to znów podatek - i tu od razu czerwona lampka mi się zapaliła, bo to już znałam i po sprawie z uni-co wiedziałam, że nie ma czegoś takiego, takich opłat, prowizji, wiedziałam że nikt nie blokuje środków. Od razu znów skontaktowałam się z moją panią adwokat, powiedziałam co się stało - (była zdziwiona, że znów zaryzykowałam, ja zaś strasznie zażenowana), ale jednak skoro pomogła w pierwszej mojej sprawie, to tu też mam nadzieję tak będzie. Sprawę zleciłam z samym początkiem miesiąca marca. Już miesiąc trwa. Będę teraz 5 maja miała przesłuchanie, dostałam wezwanie. I tu ostrzeżenie, nie przekazujcie żadnych danych osobom pracującym w palmerfinancecompany! ani z dokumentów, ani tych gdzie są wasze adresy. nie wpłacajcie do nich niczego, te opinie że można coś wypłacić, to oni sobie sami piszą i wystawiają i opłacają firmy, które to robią. nie instalujcie żadnych programów na komputerach czy telefonach, przez które ich pracownicy mogliby mieć "podgląd" do waszego urządzenia, albo jeszcze mogliby Wam "pomagać" i sami klikać i poruszać się po urządzeniu, bo ukradną wasze dane!! Moja Pani adwokat jest osiągalna tu pod numerem 696"718`446. Gdyby, ktoś miał pecha jak ja sama, to można spokojnie w ciągu dnia zadzwonić, podpytać co zrobić ze sprawą, jak zacząć robić cokolwiek, żeby nie odpuścić ludziom z palmerfinancecompany i odzyskać pieniądze.