Ze swojej strony pragnę Państwa ostrzec, przed grupą oszustów, którzy podają się za legalnie funkcjonujące banki, mianowicie:
- Virgobanc
- Torobanc
Niestety, oba podmioty są w głębokiej komitywie z kilkoma większymi grupami przestępczymi, zajmującymi się kradzieżą pieniędzy poprzez nowopowstałe platformy inwestycyjne, choćby takie jak profitrop.com czy capital-group .
W moim imieniu powiadomiono już organy ścigania, jak również komisje finansowe, razem z rzecznikiem ds. obywatelskich.
Szukałem pomocy i wpisów na FaceBooku, tu jednak się okazało, że jakieś dziwne firmy opłaciły i wykupiły sobie reklamy na forach dotyczących krypto walut, opłacają opiniowanie o swoich sukcesach, a administratorzy grup, które istniały wiele lat, idąc za łatwym pieniądzem, zgodziły się uczestniczyć w takim procederze. Prosiłem o przesłanie jakiś potwierdzeń, dokumentów które potwierdzą, że pseudo kancelarie, które grupa reklamuje, jako skuteczną i rzetelną, że owa weryfikacja w ogóle miała miejsce, niestety odmówiono mi, nie wskazano żadnej sensownej podstawy, a w sumie i nie sensownej, również nie, dla której akurat te kancelarie są promowane a inne nie!!