Na godzinowym oRGR?
Zasięg 1985?
Jeżeli to technicznie wejdzie, to mamy przebity opór na 1975 i możemy rosnąć.
Masturbant.
Dobrze wiesz, że ja ostatnimi tygodniami non stop mówiłem o spadkach (ba, poziom wzrostów był dla mnie bardzo dużym zaskoczeniem!) Więc nie bujam w chmurach, a realnie oceniam możliwości. Nie upieram się w jednym kierunku!
Spadło z 2200 na 1900. Blisko 300 punktów w cztery tygodnie i to "dziwnym" trafem, gdy LOP ciążył (o czym pisałem) i dzięki temu spadkowi zmniejszył się o ponad 20k. Obecnie LOP jest znowu odbudowywany i co istotne, przy zwiększonym wolumenie. Zrozumiałe, że mogę się mylić, gdybym się nie mylił, to byłbym multimilionerem... Oczywiste, że przeważający trend to trend spadkowy, ale nie może wciąż spadać. Dobrze o tym wiesz. Musi odbić, musi urosnąć, aby mogło dalej spadać. Natomiast ja przy całej tej zawierusze, na nowo rozpisałem sobie cały wykres tygodniowy kontraktów. Tak jak cały czas zakładałem, że mamy kierunek spadkowy, tak obecnie nie wiem, czy czasem nie jesteśmy w 15 letniej fali [III], czy jak kto woli (III), jakiegoś supercyklu, czy jak to się tam fachowo nazywa. Właśnie te moje wątpliwości biorą się z tego, że nie "bujam w obłokach", tylko próbuję wyciągnąć z wykresu jakiejś konkretne informacje.
Wyłączam się na jakiś czas.
Przedstawiłem w kilku ostatnich wpisach pewne możliwości, na które osobiście się ustawiłem.
Dopuszczam jednak spadek (tak jak jeszcze kilka tygodni temu) i to głęboki.
Każdy ma swój rozum i każdy obstawia, to co w danej chwili widzi.
Dobrych wejść/wyjść wszystkim! :)
PS Zobaczcie jak są wystudzone tygodniowe RSI na najcięższych walorach WIG20.