Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 000,00 zł , zmiana od tamtej pory: 50,60%

Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37

No i jak to widzicie na nowej serii?
Wzrosty, czy spadki?
Dla mnie sprawa coraz bardziej oczywista, aczkolwiek pewności z grubasem nigdy nie można mieć.

Co do cen paliw, to przez półtora roku zarabiali miliardy, więc teraz mogą je oddać, co mega pomoże całemu krajowi.
Z punktu widzenia ekonomii w jej najprostszej postaci - co ma bardziej pozytywne znaczenie, tanie paliwo dla każdego, czy dywidenda/podatek do SP i rozdanie w programie społecznym? Odpowiedź jest oczywista, wiadomo co bardziej pomoże gospodarce. No i mocno przydusi inflację.

Jak tydzień temu pisałem, że Glapa po raz pierwszy mówił dobrze, to mnie tutaj gromiono :)
Jednak nagle, po kilku dniach, coraz więcej ekonomistów z różnych instytucji zaczyna otwierać oczy i widzi, że inflacja rzeczywiście może w przyszłym roku spaść, do 5-6%, a to trzykrotnie mniej od 18%! No i skoro tak spadnie, to rzeczywiście należy pobudzić gospodarkę, bo bez pobudzenia recesja murowana.

Wracamy do wzrostów.
Po raz drugi napiszę - wiem szok; ale coraz bardziej przemawia do mnie TKM.
Na trzecie powtórzenie, poczekam kilka tygodni, wtedy będziemy już więcej wiedzieć.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.