5 mln to kapitał obrotowy
nieruchomości na razie nie licz
w scenariuszu dokapitalizowania w grę wchodzi odszkodowanie i jakaś kwota dokapitalizowania (powiedzmy 4 mln odszkodowania i 2 mln dokapitalizowania), pozostają należności
w scenariuszu układu mowa jest o zadłużeniu w okolicach 6 mln przy czym spółka ma też spore należności ok. 4.5 mln i
wydaje mi się, ze obecnie czekają na decyzję z firmy ubezpieczeniowej
w przypadku układu najpewniej doszłoby do konwesrsji zadłużenia po 60 gr za akcję lub umorzenia na kwotę ok 2-3 mln co nawet w przypadku braku wypłaty z ubezpieczalni co jest raczej niemożliwe pozwoli na przetrwanie
jest to do przeprowadzenia bo auto hit wzięło sporą część działalności na siebie
w czasie prosecu ukladowego spółka uzyskiwałaby przychody z prowizji od auto hitu
nadzorca być może pozwoliłby na kontynuowanie umowy chociażby do czasu zawarcia układu
jednak jeżeli spółka uzyska odszkodowanie to nie ma podstaw do złożenia wniosku o upadłość
może być też tak, że wydłużająca się procedura ubezpieczyciela spowoduje wniosek a ew. decyzja jego cofnięcie
trochę zamydliłem ale nie chce mi się już tego szeregować
ogólnie sprowadza się to do tego, ze przy układzie będzie potrzebna redukcja długu na 2-3 mln a w przypadku odszkodowania emisja dokapitalizowanie na ok 1 mln